Datum plaatsing: 19 juni 2018

Midzomeravond op Arboretum Geffen


Midzomeravond op Arboretum Geffen


Geffen (Oss): Op donderdag 21 juni 2018 zal op het Arboretum een Midzomeravond plaatsvinden. Vanaf 19.00 uur zullen een aantal leuke Natuurbelevingsactiviteiten plaatsvinden: het zagen van houten beesten t.b.v. het Huisje Boompje Beestje-pad, het plaatsen van een 10 meter lange, houten bank en enkele kleinere banken en er vindt een TAI CHI workshop plaats!

NATUURBELEVEN kan op vele manieren, en wat heerlijk als het zo dicht binnen handbereik ligt. Het bestuur van Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen is blij met de aankomende evenementen, die op het terrein zullen plaatsvinden. Zo zal op 14 juli het traditionele “Rogge maaien” voor Effe noar Geffe plaatsvinden, voorafgegaan door een “WE ARE FOOD-picknick” en zal op zondag 26 augustus de “Op dié Fiets - Maashorstfietstocht” over het Arboretum fietsen. Later hierover meer, want eerst… op donderdag 21 juni “MIDZOMERAVOND”.

ELECTRISCH ZAGEN VAN HOUTEN BEESTEN
Vorig jaar is met veel enthousiasme het Huisje Boompje Beestje-pad op het Arboretum geopend, echter bleken de geplaatste, betonnen beestjes helaas niet allemaal ‘hufterproof’.
Met financiële steun van o.a. de Dorpsraad kunnen we grote, houten beesten laten zagen en plaatsen. Een aantal hiervan wordt ter plekke tijdens MIDZOMERAVOND gezaagd op het Arboretum. Spectaculair om te zien!

PLAATSEN 10 METER LANGE BANK
Lange houten planken, gezaagd uit de gekapte bomen van de Heesterseweg, zijn door Willy van Erp verwerkt tot een mooie, robuuste, 10 meter lange bank, die tijdens MIDZOMERAVOND zal worden geplaatst tegen de halfronde schanskorfmuur op de ontmoetingsplaats. Een prachtplek om te genieten van de natuur!

TAI CHI WORKSHOP
Eind april viel de TAI CHI-workshop op het Arboretum vrijwel letterlijk in het water, maar tijdens MIDZOMERAVOND op 21 juni (op de door de Verenigde Naties uitgeroepen Dag van de Yoga) is er een herkansing. Op het lager gelegen terrein van het Arboretum vindt om 19.30 uur een Tai Chi-workshop plaats waaraan iedereen gratis mag deelnemen. Ervaar het zelf en kom tot rust!

EN VERDER??
Blijven we positief over de uitbreiding van het terrein en gaan we ervan uit dat op zondag 18 november onze 9e BOOMPLANTDAG zal plaatsvinden. We houden u op de hoogte.

EDUCATIEVE WANDELROUTES
Wachten op uitbreiding terrein? Maar niet stilzitten!
In opdracht van en in samenwerking met Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen zijn door Marlieke van den Hurk en Leny Romme educatieve wandelroutes door Geffen samengesteld voor Basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8. Over de wandelroutes, genaamd ‘Op BOMENPAD door Geffen’ kunt u meer lezen op www.arboretumgeffen.nl/nieuws
Naast de kinderroutes zal op korte termijn ook een wandelroute voor volwassenen worden uitgebracht, genaamd ‘Langs Boom en Veld’. De afstand van deze wandelroute bedraagt ca. 10 km en in het boekje vindt u een beschrijving met foto’s van prachtige bomen en een vleugje Geffense geschiedenis.

Maar eerst…
op donderdag 21 juni MIDZOMERAVOND vanaf 19.00 uur tot ca. 21.00 uur
Zien we u ook? Komt u alstublieft lopend of met de fiets.

Wilt u ons steunen?
Als vrijwilliger, als donateur, of heeft u interesse in het planten van een boom?
Meer informatie vindt u op www.arboretumgeffen.nl. U kunt ook mailen naar stg.arboretumgeffen@gmail.com of belt u met Harry Peters, 06 - 53130585 of Anita Walraven, 073 - 5324067.
Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen is een ANBI instelling.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29096