Datum plaatsing: 20 juni 2018

Excursie knoflookpadden 28 juni in Nuland


Excursie knoflookpadden 28 juni in Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): De Hooge Heide is het landschap tussen Rosmalen, Nuland, Vinkel en Berlicum. Hier kun je mooi wandelen en fietsen tussen bossen, heide, akkers en zandverstuivingen. Er zijn ook veel vrijwilligers actief bij het ontwikkelen van de natuur. Een bijzonder project daarvan is de herintroductie van de knoflookpad in Nuland.

Excursie op donderdag 28 juni
Op 28 juni organiseren Landschapsbelang Maasdonk en gemeente s-Hertogenbosch een excursie. Tijdens de excursie maak je kennis met de zeldzame knoflookpad en zijn typisch Nulandse leefgebied. Namens de gemeente licht Tjeerd van Tol (ecoloog van de gemeente s-Hertogenbosch) de ontwikkeling van de Hooge Heide toe en namens Landschapsbelang Maasdonk vertelt Ignas van Bebber (Voorzitter Landschapsbelang Maasdonk) over de herintroductie van de knoflookpad.

Unieke kans
De excursie begint om 20.00 uur. We lopen gezamenlijk een rondje van ongeveer n uur door het Nulandse landschap. We bezoeken een van de voortplantingspoelen van de knoflookpad waar de eerste buitenkweek van knoflookpadlarven heeft plaats gevonden. Een unieke kans om diverse ontwikkelingsstadia van de grote larven te zien. Ook de jonge padden en een volwassen knoflookpad zijn te zien. De excursie is uiterlijk om 22.00 uur afgelopen. We verzamelen aan de Bergstraat bij het hondensport terrein. Dat is een klein stukje over het fietspad.

Er zijn 20 plaatsen voor deelname aan de excursie. Aanmelden kan via https://bit.ly/2K28sOm.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25880