Datum plaatsing: 20 juni 2018

Slotconcert Drie Donken Blaaskapel


Slotconcert Drie Donken Blaaskapel


Regio (Landerd): Na 53 jaren actief te zijn geweest, beëindigt de Drie Donken Blaaskapel haar muzikale activiteiten. Onderbezetting van het orkest is de reden van deze drastische beslissing om te stoppen. Jarenlange pogingen om de bezetting op orde te krijgen, hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.
Op 23 juni aanstaande verzorgt de kapel een slotconcert in de Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11, 5374 BG in Schaijk. Het concert begint om 19.30uur. De entree bedraagt € 5,00, welke geheel ten goed komt aan Villa Pardoes in Kaatsheuvel.

Einde van een tijdperk
Decennialang was de Drie Donken Blaaskapel een gerenommeerde, succesvolle blaaskapel. De kapel was jarenlang toonaangevend binnen de blaaskapellenwereld van de Tsjechische volksmuziek. Dat uitte zich met name in de vele verzorgde optredens, waaronder prachtige theaterconcerten. Talloze buitenlandse reizen zijn er gemaakt, tot zelfs een drieweekse concertreis door China. Daarnaast zijn er in de loop der jaren een respectabel aantal LP’s en CD’s uitgekomen. Waar de Drie Donken Blaaskapel optrad, oogstte ze succes. Het enthousiasme van de muzikanten en het speelplezier dat ze hiermee al die jaren hebben uitgestraald, heeft zeker bijgedragen tot het grote succes.

De Drie Donken Blaaskapel draagt haar afscheidsconcert op aan Villa Pardoes om het mooie werk dat de Villa doet voor gezinnen met kinderen die een zwaar ziekteproces doormaken. Ze verzorgen voor hen een onvergetelijke vakantie in en rond de Efteling.

Op de foto Drie Donken Blaaskapel in betere tijden
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15207