Datum plaatsing: 20 juni 2018

Beweegtuin t Ven in Rosmalen


Beweegtuin t Ven in Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het is al een lang gekoesterde wens van diverse partijen. Een beweegtuin in de openbare ruimte van wijk t Ven in Rosmalen als actieve beweeg brug tussen bewoners , BS t Ven en de HEVO. In 2018 is het tevens voor Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel een kers op de taart. Op 7 november 2018 viert men in Perron3 haar 10 jarig bestaan.

De Sport Alliantie RNV is een burger initiatief opgericht in oktober 2008 met als n van de doelstellingen het motiveren , stimuleren en het deelnemen aan sport in en op allerlei manieren. Hiervoor werkt men samen met de vele sportverenigingen , scholen, wijk en dorpsraden, maatschappelijke organisaties , bedrijven en de gemeente s-Hertogenbosch. Al deze contacten geeft de basis voor het versterken van de sportieve infrastructuur. Zo zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld Taekwondo clinics geweest op de diverse basisscholen, het starten van de cursus citytrainer op het Rodenborch College, sport evenementen voor mensen met een beperking , diverse schoolsport evenementen en Project Senioren: Beweeg mee( r ).

Samen met de HEVO , SJV en BS t Ven is en men op zoek gegaan naar wensen voor meer bewegingsvormen in de openbare ruimte. De wensen waren dan wel snel ingevuld maar het komen tot uitvoering kost dan wat meer tijd. Hiervoor is de gemeente s-Hertogenbosch een zeer belangrijke speler om dit voor elkaar te krijgen. De beweegtuin t Ven heeft zijn invulling in de openbare ruimte gekregen. Het is een combinatie van de diverse toestellen die door jong en oud gebruikt kunnen worden. Op donderdag 6 september 2018 in de Mimosastraat kan elke belangstellende aanwezig zijn om 16.00 uur de officile opening te aanschouwen. Meedoen in de beweegtuin wordt van harte aangemoedigd.

Tekst Rob Hoogeboom - Foto Aad van der Steen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25825