Datum plaatsing: 21 juni 2018

Het Brabants Kerkenboekske: gratis fiets- en autoroutes langs Brabantse kerkenHeesch (Bernheze): Kerken - en torens - bepalen het aanzien van Brabant. Overal in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op. Ze vertellen zonder woorden het verhaal van hun geschiedenis, van het bouwvak, van de kunsten en vooral van de gemeenschappen die ze ooit hebben gebouwd. Te midden van vele andere gebouwen, die gebruikt worden voor bewoning en bedrijvigheid, bieden kerkgebouwen ruimte voor de ontmoeting met God. Een kerkgebouw is een ‘gezamenlijk project’ van God en van de mens. Door mensen in geloof gebouwd en aan God toegewijd. In de ruimte van de kerk is er de ontmoeting tussen God en de mens, maar ook de samenkomst van de gelovigen als geloofsgemeenschap.

Kerken zijn tevens krachtige materiële uitingen van de Brabantse identiteit. Door de ontkerkelijking verliezen veel kerken hun religieuze betekenis. Om zoveel mogelijk Brabanders te betrekken bij de toekomst van hun kerkgebouwen, hetzij in voortgezet gebruik als godshuis, hetzij met een andere bestemming, was er vorig jaar de Brabantse Open Kerkendag. Op deze dag kon iedereen ook de zes kerken van de parochie De Goede Herder binnenlopen en in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch genieten van het gebouw en interieur. Nu is er het Brabants Kerkenboekske, dat vier autoroutes en zes fietsroutes bevat langs tientallen andere interessante Brabantse kerken.

Het Brabants Kerkenboekske is gratis verkrijgbaar bij verschillende VVV’s in Brabant en te downloaden via www.openkerkenbrabant.nl. Als u een groep heeft voor een rondleiding in bovengenoemde kerken, informeer dan naar de mogelijkheden: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25810