Datum plaatsing: 23 juni 2018

Culturele penning s-Hertogenbosch voor Trierse voorzitter Gesellschaft Herzogenbusch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Gemeentebestuur van s-Hertogenbosch (NL) eert Trierse voorzitter Gesellschaft Herzogenbusch, de heer Theo Gimmler met culturele penning van de stad s-Hertogenbosch

Op vrijdag 22 juni zal burgemeester Jack Mikkers van s-Hertogenbosch de culturele penning van de stad s-Hertogenbosch uitreiken aan de voorzitter van het Gesellschaft Herzogenbusch, de heer Theo Gimmler. De culturele penning van
s-Hertogenbosch wordt verstrekt aan een persoon of instelling die naar het oordeel van het stadsbestuur zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor het culturele klimaat van s-Hertogenbosch. De uitreiking vindt plaats tijdens das Trierer Altstadtfest, waarbij tevens wordt stilgestaan bij de 50 jarige zusterrelatie tussen de Duitse stad Trier en de Nederlandse stad s-Hertogenbosch.

In 1968 is - op voorspraak van beide gemeenteraden - de zusterrelatie tussen Trier (D) en
s-Hertogenbosch (NL) geformaliseerd. De stedenband met Trier stoelde op de gedachte van verzoening. De afgelopen decennia hebben vele bestuurlijke, politieke en particuliere ontmoetingen centraal gestaan. Verschillende colleges, gemeenteraden en talrijke verenigingen hebben op passende momenten de vriendschap met Trier centraal gesteld. Dat gebeurde met muzikale omlijstingen, tentoonstellingen, uitwisselingen en (vak)inhoudelijke samenkomsten.

In Trier is net als in s-Hertogenbosch een particulier comit dat de stedenband van Trier naar s-Hertogenbosch nadrukkelijk heeft aangejaagd: het Gesellschaft Herzogenbusch.
De heer Theo Gimmler - oprichter van het Gesellschaft Herzogenbusch in het jaar 2000 heeft zich naar het oordeel van het stadsbestuur op zeer verdienstelijke wijze ingespannen voor het culturele leven in s-Hertogenbosch, in relatie tot de Duitse zusterstad Trier. Als voorzitter heeft decorandus gedurende 18 jaren verantwoordelijkheid gedragen en zich vrijwillig, onaflatend en met buitengewoon veel enthousiasme ingezet voor de relatie met
s-Hertogenbosch en de stedenband. Decorandus heeft in deze periode tientallen reizen van Trier naar s-Hertogenbosch georganiseerd, waardoor duizenden inwoners uit Trier kennis hebben kunnen maken met s-Hertogenbosch. Daarnaast was decorandus als drijvende kracht de spil bij tientallen uitwisselingen waarbij decorandus contactpersoon was. Decorandus bracht uiteenlopende programmas tot stand, waarbij hij de uitwerking voor zijn rekening nam en vele uitwisselingen begeleidde.

Voor de stad s-Hertogenbosch was decorandus het aanspreekpunt en door de inzet van het Gesellschaft Herzogenbusch en zijn voorzitter kon de stedenband tussen Trier en s-Hertogenbosch nadrukkelijk tot bloei komen. Zijn gastheerschap en punctuele en secure handelen heeft de stad s-Hertogenbosch bijzonder gewaardeerd.

Van decorandus kan gezegd worden dat hij zich breed, onbezoldigd en gedurende zeer lange tijd als eindverantwoordelijke heeft ingespannen voor de stad s-Hertogenbosch. Zijn vrijwillige plichtsvervulling, evenals de betekenis van zijn activiteiten waarbij het accent ligt op cultuur, cultuurhistorie en culturele activiteiten - rechtvaardigen de toekenning van de Culturele Penning van de stad s-Hertogenbosch.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14807