Datum plaatsing: 21 juni 2018

Onderzoek twee shishalounges en een supermarkt's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft donderdagavond (21 juni) een controle gehouden. Die was gericht op twee shishalounges en een supermarkt aan de Churchillaan. De controle deden we samen met de douane, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de politie. De gemeente controleert op de eisen van bouw- en milieuvergunningen. Verder wordt gecontroleerd op de Tabakswet en de Wet op de Kansspelen. Bij de actie zijn tientallen medewerkers betrokken.

Burgemeester Jack Mikkers: “De winkelstraat aan de Churchilllaan is een probleemplek in de wijk. Dat hebben we eerder met elkaar vastgesteld. En die overlast willen we aanpakken. Deze controle is daar onderdeel van. We zijn samen tot actie over gegaan. Want, dit soort overlast en mogelijke georganiseerde misdaad vraagt om een georganiseerde overheid en een gezamenlijke aanpak.”

In de loop van vrijdag (22 juni) wordt duidelijk wat het resultaat van de controle is geweest.

Overlast winkelstraat
Bewoners klagen onder meer over overlast van cafés, vandalisme en vervuiling van portieken. Ook voelen zij zich onveilig in hun eigen omgeving.

Samen met de veiligheidspartners zijn we daarom gestart met een tweesporen aanpak. De burgemeester heeft in april jl. de gemeenteraad hierover geďnformeerd. Die aanpak richt zich o.a. op het verminderen van overlast door bepaalde horeca. We controleren ook of bedrijven zich aan wet- en regelgeving houden. En we pakken criminele activiteiten rond de horeca aan.

Het doel van deze aanpak is de leefbaarheid te verbeteren en de overlast terug te dringen. Inmiddels is ook extra verlichting en zijn er camera’s geplaatst.

Eerdere controle
Eind 2017 is ook een gezamenlijke controle geweest bij beide shishalounges geweest. Toen is een overtreding van de Tabakswet geconstateerd. Een van deze zaken is toen twee weken gesloten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22111