Datum plaatsing: 27 juni 2018

1 juli NK Handboogschieten op de Parade


1 juli NK Handboogschieten op de Parade


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De Parade is, zondag 1 juli, de locatie voor de finales van de Nederlandse kampioenschappen handboogschieten. Vanaf 13.00 uur starten de verschillende finale onderdelen. Op deze dag is ook de officile aftrap van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten volgend jaar in s-Hertogenbosch. Er zijn onder meer speciale clinics en we onthullen de officile WK-mascotte op een spectaculaire manier.

Gratis clinics
Iedereen kan deze dag gratis meedoen aan speciale handboog clinics. Maak kennis met de handboogsport en ervaar het zelf. De clinics vinden op 1 juli plaats van 12:00 17:00 uur op de Parade. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. De handboogsport is sinds 1972 een vast onderdeel van de Olympische Spelen. Vooral in Azi en de Verenigde Staten is de sport razend populair is. Iedereen kan meedoen!

Wereldkampioenschappen handboogschieten 2019
In 2019 is s-Hertogenbosch twee weken lang het centrum van de handboogsport. Van 3 t/m 16 juni vinden de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten plaats. Van 3 juni tot en met 9 juni is het eerst de beurt aan de para-atleten. Een week later (10 juni-16 juni) komen de valide sporters in actie.

De twee wereldkampioenschappen vormen samen het grootste sportevenement dat in 2019 in Nederland wordt georganiseerd. Naar verwachting nemen aan het totale WK ruim 1.000 atleten deel, uit 120 landen. Beide WKs zijn het belangrijkste kwalificatiemoment voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio in 2020.

Steve Wijler WK Mexico 2017 Fotograaf Dean Alberga


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11548