Datum plaatsing: 28 juni 2018

Schuimbak weer spektakelstuk 28e Jeugdbrandweerdag


Schuimbak weer spektakelstuk 28e Jeugdbrandweerdag


Geffen (Oss): Onder de wieken van Molen de Vlijt met de brandweerkazerne als decor vindt op 30 juni voor de 28e keer de Jeugdbrandweerdag plaats. De jeugd van Nuland, Geffen en Vinkel is op deze zaterdag van harte welkom om in acht verrassende proeven te laten zien of ze het in zich hebben om brandweerman te worden. Denk hierbij aan het blussen van een brandend grachtenpand, het zoeken naar voorwerpen in een schuimbad of het redden van een maatje op een vlot. De dag is bedoeld voor kinderen die in groep 3 tot en met groep 8 zitten en teamcaptains vanaf 16 jaar oud. Inschrijven is nog mogelijk.

“We willen de waarde van sportiviteit en teamplay overbrengen aan jongeren en daarnaast de brandweer profileren”, aldus Frank van Krieken van de Brandweer Brabant-Noord, post Geffen. “Om dit te bereiken bij de lokale gemeenschap is de Jeugdbrandweerdag een uitstekend middel.” Dit blijkt ook uit het feit dat bij een aantal huidige brandweermedewerkers de interesse voor het vak ooit tijdens een Jeugdbrandweerdag is ontstaan. “We merken dat jongeren niet alleen een spectaculaire dag beleven, maar ook een beter beeld krijgen van wat een brandweerman of –vrouw doet.”

Tientallen teams hebben zich al aangemeld maar er is nog steeds ruimte voor meer jongeren om deel te nemen. “Zij werken in teams van 6 tot 8 leden groot, zoals de brandweer op straat ook optreedt.” Deze teams strijden tegen elkaar en aan het eind van de dag wordt bekend gemaakt welke drie teams de meeste punten hebben gescoord. “Als kinderen zich inzetten dan kunnen ze ook echt iets winnen!”, legt Van Krieken uit. De beste drie teams worden uitgenodigd voor een rondleiding en een demonstratie op een later moment op de brandweerkazerne. De dag wordt jaarlijks georganiseerd door een vaste werkgroep vanuit brandweer Geffen.

Deelname is gratis en aanmelden kan tot 4 juli door te e-mailen naar jeugdbrandweerdag@hotmail.com. Vermeld hierin de groepsnaam, de namen en de gemiddelde leeftijd van de groepsleden en de naam en het telefoonnummer van de captain. Brandweer Geffen stuurt altijd een mail terug om de aanmelding te bevestigen.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25453