Datum plaatsing: 24 juni 2018

Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor


Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De contouren van het opmerkelijke en markante nieuwe hoofdkantoor van Appèl en dochter Markies zijn al een tijdje zichtbaar en maken indruk op de passant op de A2 of de bezoekers van buren McDonald en het Fletcher hotel. Eigenaar Geert van de Ven nam als eerste ondernemer de handschoen op om een kantoor te bouwen in het te realiseren kantorenpark aan de A2. “In Bolduc, waar we de laatste tien jaar kantoor houden, groeien we stevig uit ons jasje.”

door Herman van Dinther

Cateraar Appèl bestaat dit jaar veertig jaar. Bij de start was het onderdeel van de toenmalige Keser Uitzendgroep in Den Bosch. In 1984 werd Geert (71) via management buy out eigenaar en ontwikkelde de onderneming tot wat die nu is. Intussen werken er zo’n vijftienhonderd medewerkers door het hele land. Bij honderdvijfenzestig bedrijven die door Appèl worden bediend en tweehonderdendertig locaties waar, sinds vijf jaar dochterbedrijf, Markies, als onderwijs gespecialiseerde cateraar actief is.
“Ik bemoei me niet meer met de dagelijkse gang van zaken, dat is bij algemeen directeur Hans van Veen in prima handen. Maar Appèl is toch mijn kindje en als eigenaar ben ik natuurlijk heel betrokken bij de onderneming. We maken een heel sterke groei door, jaarlijks wel vijftien procent. Onze ambitie is om binnen vijf jaar de omzet te verdubbelen van zesenzestig miljoen nu tot honderdvijfentwintig miljoen dan. Voor een belangrijk deel realiseren we dat door autonome groei maar ik sluit niet uit dat we af en toe een kraaltje aan de ketting rijgen.”

Markant kantoor
“Voor ons was al een tijdje duidelijk dat we te krap in kantoorruimte kwamen te zitten in ons huidige kantoorpand in Bolduc waar honderd medewerkers op het hoofdkantoor werken. Het besluit om nieuw te bouwen is dan ook al in 2016 genomen waarna de bouw in mei 2017 kon beginnen. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft onze ideeën en wensen uitstekend weten te vertalen. We hebben bewust voor dat bureau gekozen omdat dat ervaring en visie heeft op duurzaam en innovatief bouwen. Zo is er geen gasaansluiting gemaakt, zijn er vierhonderd zonnepanelen geplaatst en zijn duurzame bouwmaterialen gebruikt. Bouwbedrijf Moonen nam voortvarend de uitvoering ter hand. Doordat het bouwbedrijf in zwaar weer kwam te verkeren is de bouw helaas met een paar maanden vertraagd. Dat was voor ons emotioneel maar ook financieel een rotervaring. Maar goed, eind juli krijgen we de sleutel en kunnen we in augustus verhuizen naar het belevingscentrum zoals wij dat noemen.

Trends
“In de cateringbranche zijn er wezenlijke trends waar te nemen. Mensen zijn zich steeds meer bewust van gezondheid waar voedsel een belangrijke rol in speelt. Op de onderwijslocaties benadrukken we dat indringend om met name de jongeren zich te laten realiseren welke rol gezond voedsel vervult. Wij maken verantwoorde keuzes bij het samenstellen van de menu’s en het assortiment aan dranken. Frituren hebben we naar de achtergrond gebracht, zout en suiker beperken we tot een minimum. Onze innovatie is terug te vinden in de nieuwste concepten die wij ontwikkelen met ons team van deskundigen op ons hoofdkantoor. De richtlijnen van het Voedingscentrum met de Schijf van Vijf die in 2020 van kracht worden passen wij nu al grotendeels toe, we zijn op meerdere terreinen gecertificeerd. Zonder mij op de borst te willen kloppen, dat zit namelijk niet in mijn aard want ik ben een bescheiden mens, kan ik stellen dat wij met Appèl en Markies toonaangevend zijn. Dat ontgaat de markt niet, vooral de catering in de onderwijswereld heeft ontdekt dat wij voor die doelgroep kwalitatief de beste zijn. We tekenen wekelijks contracten voor nieuwe projecten, zoals wij die noemen en daardoor groeien we onstuimig. We hebben het dan over locaties waar tienduizenden studenten en duizenden docenten worden bediend. Intussen voeden we dagelijks meer dan honderdduizend magen. Hoewel het volume bij bedrijvencatering landelijk gezien is gekrompen van 1,2 miljard naar 975 miljoen euro per jaar prijzen wij ons gelukkig dat wij daar toch groeien. Kwaliteit verloochent zich niet.”

Beleving
“Maar ook zie je dat beleving een steeds grotere rol speelt. Dat hebben we nadrukkelijk meegenomen bij de ontwikkeling van ons nieuwe onderkomen. Medewerkers en opdrachtgevers kunnen in het nieuwe gebouw kennismaken met de laatste trends op het gebied van food en hospitality. Openheid, duurzaamheid en gastvrijheid typeren het nieuwe onderkomen.
We beschikken straks over een experience center dat we heel flexibel kunnen inzetten. Geschikt voor demonstraties, opleiding, cursussen en (kook)workshops. We kunnen er zelfs faciliteiten bouwen die we later op de locatie van de klanten kunnen realiseren. We hebben in onze medewerker Luc van den Brand een specialist als locatiedesigner die samen met onze opdrachtgevers er alles aan doet om de beleving optimaal tot uiting te laten komen.

Dynamische wereld
De uitdaging voor alle medewerkers op het hoofdkantoor is om onze klanten optimaal te ondersteunen. We hebben heel veel specialisten in dienst waaronder onder meer diëtisten maar ook communicatiespecialisten die verantwoordelijk zijn voor ons inspiratiemagazine dat elk kwartaal verschijnt.
De cateringbranche is een dynamische wereld waarin je alleen maar een rol speelt wanneer je continue innoveert, oog hebt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, oog hebt voor gezondheid en natuur, oog hebt voor allergieën, tegemoet komt aan de wens voor vegetarisch eten en dat je je realiseert dat beleving enorm belangrijk is. De tijd dat je als cateraar alleen maar de kantinejuffrouw en vette snacks hoefde te leveren, ligt mijlenver achter ons.”


Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor
Appèl bouwt gastvrij en gasvrij kantoor


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17852