Datum plaatsing: 12 juli 2018

Kermistent Geffen naar de Dorpstraat


Kermistent Geffen naar de Dorpstraat


Geffen (Oss): De afgelopen jaren is het erg lastig gebleken om een geschikte locatie te vinden voor de feesttent tijdens de kermis. Na de locaties bij de Geer en op het Aloysiusplein, kwam dit jaar de hoek van de Raadhuisstraat met de Harrie Schoutenstraat naar voren als mogelijke locatie. Niet meer bij de mensen in de voortuin en dichter bij de kermis was het idee.

Dit plan stuitte echter op veel weerstand en kritiek bij de buurt. "Mede door de slechte communicatie van de gemeente over het proces werd deze locatie onhoudbaar "zo schrijft de Dorpsraad Geffen. De horeca en gemeente hebben nu een alternatieve locatie gevonden in de Dorpstraat ter hoogte van de onlangs gesloten sportzaak van Jo Spierings.

"Wij hopen dat er snel een vergunning kan worden verstrekt voor deze nieuwe locatie. Zoals eerder aangegeven achten wij het in het algemeen belang van Geffen dat er tijdens de kermis een plek is waar bezoekers en niet-bezoekers elkaar in een feestelijke ambiance treffen. Neemt niet weg dat overlast voor de directe omgeving zoveel mogelijk beperkt moet blijven. "aldus de Dorpsraad Tevens hopen we dat de gemeente voor volgend jaar tijdig om tafel gaat met de horeca en de kermis exploitanten, zodat er een langdurige oplossing kan worden gevonden en de door de gemeente gestelde vergunningsprocessen ook netjes doorlopen kunnen worden."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29429