Datum plaatsing: 18 juli 2018

Graffitikunst Treurenburg


Graffitikunst Treurenburg


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In s-Hertogenbosch willen we graag ruimte geven aan culturele uitingen binnen de Urban-scene. Zo staat het in het nieuwe bestuursakkoord. Met deze vorm van kunst verfraaien en verlevendigen we de stad. We bieden ook de mensen uit de urban scene kansen hun talenten te tonen. Graffiti past daar heel goed in. 14 en 15 juli werken vier kunstenaars aan een mural op een gebouwtje aan de Treurenburg richting Hedel. Deze schildering is een plan van de Kings of Colors. Zij willen een verhaal vertellen met gevelkunst.

Bekladding voorkomen
Het eerdere PTT-huisje is in particulier bezit. De eigenaar heeft veel te maken met ongewenste graffiti. De muurschildering die de graffitikunstenaars nu maken zou dit in het vervolg moeten voorkomen. Het gebouw wordt nu door een countryband gebruikt als oefenruimte. Het gebouw krijgt dan ook een beschildering in een country & western thema. Wethouder Mike van der Geld kleurde zelf een stukje in door de spuitbus ter hand te nemen. Onder begeleiding van de kunstenaars. De wethouder: Een goede muurschildering maakt de stad een stuk interessanter. Gebouwen als deze worden zo kleurrijk en aantrekkelijk.

Nieuwe plekken
Eerder al omarmde de gemeenteraad de mogelijkheden van graffiti als kunstvorm. We zoeken actief naar nieuwe plekken waar de graffitikunstenaars vrij kunnen spuiten. Dat doen we samen met onder andere de Kings of Colors en de wijkraden. Kort geleden richtten we een vrije spuitplek in bij de Vliert.

Foto's Henk van Esch

Graffitikunst Treurenburg
Graffitikunst Treurenburg
Graffitikunst Treurenburg
Graffitikunst Treurenburg


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29854