Datum plaatsing: 02 augustus 2018

Dansen op Vinyl


Dansen op Vinyl


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Evenement om te zien, te horen, te voelen en om te doen


Het evenement Dansen op Vinyl, vorig jaar voor het eerst op De Driesprong in Rosmalen, komt dit jaar weer terug. Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus staan de tienduizend plaatjes van vinyl weer uitnodigend op De Driesprong in Rosmalen. Satisfaction Rosmalen, opgericht in 1967, is door de jaren heen zuinig gebleven op de singles die in een periode van bijna vijfentwintig jaar zijn aangeschaft.

door Herman van Dinther

In dat weekend worden de plaatjes weer op de pick ups gelegd. Via een uitgekiend computerprogramma is het mogelijk de gewenste nummers in een mum van tijd te vinden.
En dat is handig want het in ruime mate opgekomen publiek maakte vorig jaar veel gebruik van de mogelijkheid een verzoekplaatje aan te vragen. Dat betekent dat er een flink gevarieerd repertoire uit de boxen zal klinken want iedereen heeft zo zijn eigen favoriete nummers en wil die graag nog eens horen.
Dit jaar is de keuze nog groter omdat alle muziek vanaf 1967 is aan te vragen. De DJs die achter de draaitafels staan kunnen de grote vinyl-collectie namelijk aanvullen met Spotify.

Dansen, dansen, dansen
De naam van het evenement laat niets aan duidelijkheid te wensen over. De heel grote overkapte dansvloer nodigt nadrukkelijk uit om met een partner of alleen lekker los te gaan. Lekker alle zorgen van je af dansen, swingen, slowen, walsen, tangoen, quick steppen of je eigen fantasie volgen. Het kan allemaal.
Wil je je laten inspireren dan kan dat zeker door de demonstraties die de dansgroepen van
The Hip Hop Basement, Danscentrum Rosmalen en Dans- en Balletstudio Geraldine verzorgen.

DJs van formaat
Aan Dansen op Vinyl werken maar liefst acht DJs mee. Mannen die de afgelopen jaren allemaal hun sporen hebben verdiend en die weten hoe en met welke muziek zij mensen kunnen vermaken.
Herman Hubers, Hans Breuer, Ger Nijkamp, Marc van Nuland, Ren Holweg, Theo Pennings,
Hans van Bussel en Tony van der Geld nemen allemaal enkele uren voor hun rekening. Afwisseling gegarandeerd!

Goed Doel
Satisfaction verbindt vaker een evenement aan een goed doel. Dat is ook met Dansen op Vinyl zo. Voor het aanvragen van een verzoeknummer betaalt de bezoeker een kleine bijdrage. Daardoor komt er een bedrag beschikbaar voor de Stichting Vrienden van Annenborch. Een stichting die achter de schermen veel goed werk doet om het de bewoners van Annenborch nog meer naar de zin te maken. Uiteraard kunnen die stille werkers altijd geld gebruiken. Plannen zijn er genoeg bij de Vrienden van Annenborch, aan de financile kant probeert Satisfaction Rosmalen een steentje bij te dragen. De kosten voor de organisatie houdt Satisfaction zo laag mogelijk. Fijn dat de dansgroepen en DJs allemaal belangeloos meewerken en dat er ondersteuning is door Dibbes Belettering, Horeca De Driesprong, Beleef Rosmalen en Witoma.

Voor allemaal
Dansen op Vinyl is voor iedereen. Heb je een gezin met kinderen, ben je al wat ouder, puber je nog een beetje of weet je al helemaal hoe de wereld in elkaar steekt, de muziek, de sfeer en de gezelligheid zullen elke leeftijd aanspreken. Het is er gewoon leuk op zaterdag 25 augustus van 13.00 tot 23.00 uur, waarbij je de avond kunt zien als een soul/disco happening, en op zondag 26 augustus van 13.00 tot 20.00 uur. De terrassen zullen zeker lekker bezet zijn.

Foto: De sfeer op De Driesprong is altijd goed en een toegevoegde waarde bij veel evenementen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27332