Datum plaatsing: 03 augustus 2018

Oplichters misbruiken naam Enexis en dringen zich op aan de deur



Regio ('s Hertogenbosch): Netbeheerder Enexis waarschuwt via social media voor misbruik van haar naam. Het gaat om oplichters die deur aan deur energiecontracten aanbieden waarbij de naam Enexis wordt misbruikt, agressieve telefoontjes of zogenaamde controleurs van de slimme meter.

,,We horen steeds vaker dat er energiecontracten worden aangeboden namens Enexis", aldus een woordvoerder. ,,Maar dat kan helemaal niet. Enexis sluit geen energiecontracten af. Wij leveren geen energie, wij zijn de netbeheerder."

Om hoeveel meldingen het gaat kan de woordvoerder niet precies zeggen. Ze komen volgens hem verspreid uit het voorzieningengebied van Enexis. Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. ,,De oplichters proberen gegevens los te peuteren, bij ouderen binnen te dringen of maken, als ze zogenaamd voor de slimme meter komen, een quick scan van wat er allemaal aan waardevolle spullen in huis is. Sommigen vragen zelfs meteen geld en dat doen wij echt nooit!

De woordvoerder benadrukt dat medewerkers van Enexis altijd een legitimatiebwijs kunnen tonen. ,,De waarschuwing is een pro actieve actie van Enexis die hopelijk preventief werkt. Als iemand zich niet kan legitimeren adviseren we mensen de klantenservice en de eventueel de politie te bellen."



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26940