Datum plaatsing: 10 augustus 2018

Vluchtende verdachte steekt twee maal A59 over


Vluchtende verdachte steekt twee maal A59 over


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vannacht heeft een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats er alles aan gedaan om te ontkomen. Helaas voor hem zonder succes.

Omstreeks 01.30 uur zag een surveillance eenheid in de Maaspoort een bromscooter rijden die men wilde controleren. De bestuurder wilde echter niet gecontroleerd worden en ging er via het Van Zwietenpark vandoor. Vermoedelijk omdat hij wist dat de bromscooter waar hij op reed gestolen was.

Een andere surveillance eenheid zag aan de andere kant van het park de bromscooter rijden en gaf deze een stopteken. De bestuurder wilde echter niet stoppen en reed vol gas over het fietspad langs de A59. Bij het nemen van een bocht, kwam de verdachte erachter dat je de bocht niet vol gas kon nemen. Hij kwam ten val, liet zijn bromscooter achter en rende verder. De agenten die erachter zaten, renden er achter aan. De eerste meters werd de afstand groter, maar na 100 meter werd de afstand kleiner en kleiner. De verdachte voelde de hete adem van de agenten achter hem en besloot verkoeling te zoeken. Hij sprong in de sloot, kroop het talud van de snelweg omhoog en stak de snelweg over. Na enkele minuten zag de agent die hem als eerste zag rijden twee voeten uit de struiken steken. De verdachte bemerkte dat hij gespot was en vluchtte wederom. Hij stak weer de snelweg over en verstopte zich wederom. Niet goed genoeg, want collega's zagen hem. Met behulp van pepperspray, werd de kletsnatte verdachte aangehouden.

Nader onderzoek bleek dat het voertuig gestolen was. Het onderzoek loopt nog.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20837