Datum plaatsing: 10 augustus 2018

ThuisinhetNieuws-fotograaf Johan van den Berg overleden


ThuisinhetNieuws-fotograaf Johan van den Berg overleden


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Onverwacht is na een kortstondig ziekbed op dinsdagavond 7 augustus Johan van den Berg overleden. Johan had nog hoop op herstel. Dit heeft helaas niet zo mogen zijn.

Johan heeft zich voor lange tijd zeer verdienstelijk gemaakt in het Rosmalense verenigingsleven. Met name zoals velen hem kennen, gewapend met fotocamera om de (andere) Rosmalenaren op de gevoelige plaat vast te leggen. Denk maar aan Carnaval, Kermis, Kindervakantieweek, Blik op Rosmalen maar ook aan de actie om de Ros te behouden op de kabel.
Die duizenden foto's waren vervolgens te zien op Ros Kabelkrant, Thuis in het Nieuws en de Molen.

Maar ook op de achtergrond was Johan zeer actief. In 1974 stond hij samen met zijn vrouw Jenny mede aan het begin van Soos Selection, toen gestart in de Kentering en later verhuisd naar het Meeuwennest aan de Verlengde van Meeuwenstraat.

Toen in 1991 Ros Kabelkrant werd opgericht was Johan ook van de partij, en beklede voor lange tijd een bestuursfunctie. Tot aan zijn overlijden was Johan bestuurslid van de Kabelkrant, ondanks de zware tijden die dit echte Rosmalens medium heeft doorgemaakt. Johan was niet van het opgeven.

Helaas moet Rosmalen afscheid nemen van deze karakteristieke markante bezige bij. We wensen zijn vrouw Jenny, kinderen Mark & Fleur, Lisette & Mike en Annelie & Rens veel kracht en sterkte in deze moeilijke tijd.

Redactie ThuisinhetNieuws


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14716