Datum plaatsing: 14 augustus 2018

Sluiting winkel Kruisstraat wegens heling's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De burgemeester heeft vandaag wegens heling een winkel aan de Kruisstraat voor twee weken gesloten. De sluiting gebeurt volgens de Algemene Plaatselijke Verordening. Met deze maatregel wil de burgemeester voorkomen dat het pand gelegenheid geeft om gestolen spullen te verkopen.

Digitaal Opkoper Register
Ondernemers die tweedehands goederen in- en verkopen moeten aan strenge eisen voldoen. Zo moeten zij alles wat ze inkopen controleren op diefstal en registreren in het Digitaal Opkoper Register (DOR). Doen zij dit niet, niet juist of kopen ze gestolen goederen in, dan kan de burgemeester optreden. Zo ontstaat een betrouwbare branche.

Beleid
De gemeente s-Hertogenbosch heeft het beleid rondom heling de afgelopen jaren ingevoerd. Het sanctioneringsbeleid geeft mogelijkheid om naast het strafrecht ook bestuursrechtelijk op te treden. Zo volgt niet alleen straf, maar ook maatregelen om de openbare orde te herstellen. Een sluiting zorgt er bijvoorbeeld voor dat stelers hun gestolen spullen niet meer kunnen verkopen in dat pand. Dit is de eerste keer dat de burgemeester een pand sluit enkel op overtredingen gerelateerd aan heling.

Meer informatie
Samen zien we meer! Draagt u ook bij in de strijd tegen heling? Controleer via www.stopheling.nl of de Stop heling app. Kijk daar of het geen gestolen tweedehands goederen zijn.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19987