Datum plaatsing: 17 augustus 2018

Breng eens een bezoek aan Museum de KluisRegio (Boekel): Op zondag 26 augustus is het museum op het terrein van Huize Padua weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Wilt u wat meer weten over de geschiedenis van de psychiatrie, Huize Padua, de broeders Penitenten en Coudewater dan kunt u hier terecht. Een gids is aanwezig, maar zelf rond wandelen kan ook? De tijdlijn en uitleg op de wand en schermpjes zijn een goede richtlijn en geven achtergrond informatie. In het gratis boekje “Nadien” en het krantje van GGZ: “De Link”, staat aanvullende informatie over de vroegere en huidige psychiatrie. In de koffieruimte liggen verschillende tijdschriften om mee te nemen.
Museum de Kluis ligt op het terrein van Huize Padua aan de doorgaande weg van Boekel naar Handel, tegenover Dan. De Brouwerstraat 28. Openingstijden: dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden is een rondleiding mogelijk. We maken dan met u een persoonlijke afspraak . Er zijn verschillende mogelijkheden voor familie of vereniging.
Tijdens de openingsuren is het museum bereikbaar per tel.: 0492 846173 of per mail: kluis@ggzoostbrabant.nl of l.verstraatenjansen@chello.nl
Sinds drie jaar is Museum de Kluis aangesloten bij de museumkring- Peelland en staat vermeld op een nieuwe website : www.museumkring-peelland.nl Het loont de moeite om een kijkje te nemen op deze site waar veel informatie over musea uit het peel gebied te vinden is.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26971