Datum plaatsing: 23 augustus 2018

Theater De Lievekamp viert 50-jarig jubileum


Theater De Lievekamp viert 50-jarig jubileum


Regio (Oss): Het 50-jarig jubileum van theater De Lievekamp wordt groots gevierd met iedereen uit Oss en omgeving. Op zaterdag 22 en zondag 23 september organiseert De Lievekamp een Jubileumweekend met uitsluitend gratis voorstellingen en workshops voor alle leeftijden.

Op het programma staan de volgende voorstellingen: Crazy Piano's, The Backstage Comedy Tour met onder andere Javier Guzman, hiphopvoorstelling 'Don’t Hit Mama' en de familievoorstelling 'Banwakaboom'. Daarnaast heeft personeel van De Lievekamp een pubquiz ontwikkeld waarin 30 teams hun kennis over theater in het algemeen en De Lievekamp testen. Deze speciale quiz wordt gepresenteerd door Leon van der Zanden met Mark van de Veerdonk als sidekick. Voor artiesten in de dop worden interactieve werksessies gegeven door singer-songwriter Björn van der Doelen, musicalactrice Maaike Widdershoven, cabaretier Leon van der Zanden, ex-Introdanser Karin Lambrechtse en hiphopgroep Don’t Hit Mama.

Buitenpodium en Open Huis
Op het grasveld bij het theater wordt een buitenpodium geplaatst. Verenigingen die de afgelopen 50 jaar op de planken van De Lievekamp hebben gestaan zullen hierop optredens verzorgen. Op een kleiner podium in het Theatercafé vinden optredens plaats van talenten van 'Guts & Glory' en Theater van de Stad. Ook zet De Lievekamp tijdens het Jubileumweekend (bijna) al haar deuren open, zodat bezoekers zelf rond kunnen lopen in het hele gebouw. Van Artiestenfoyer tot technische ruimtes, het publiek mag overal zelf een kijkje nemen. Daarnaast kunnen bezoekers op de koffie bij de directeur en programmeur en hen vragen stellen. Kinderen kunnen beide dagen knutselen met Fiedelandijn of spelen in de Fiepbus.

Gratis loterij en uitreiking Golden Ticket
Zowel zaterdag als zondag worden vanaf 11.45 uur gratis loten uitgedeeld bij het buitenpodium. De trekking vindt plaats om 12.00 uur. In totaal worden 50 kaarten verloot voor voorstellingen, waaronder 'Soof de Musical', de toneelvoorstelling 'Judas' en de musical 'Evita'. Daarnaast vindt op zaterdag 22 september om 13.30 uur de uitreiking van het Golden Ticket plaats. Om kans te maken moet je antwoord geven op de vraag ‘Hoeveel bezoekers hebben de afgelopen 50 jaar in totaal theater De Lievekamp bezocht?’. De winnaar ontvangt een Golden Ticket: gratis toegang voor twee personen tot alle voorstellingen in het jubileumjaar van De Lievekamp. Meedoen met de prijsvraag kan tot en met 17 september via www.lievekamp.nl.

2.200 gratis kaarten verkrijgbaar
Voor de voorstellingen, pubquiz en workshops zijn toegangskaarten nodig. Deze toegangskaarten – in totaal 2.200 stuks – zijn vanaf zaterdag 1 september, 00.00 uur gratis te verkrijgen via de website www.lievekamp.nl. De Theaterkassa van De Lievekamp is op zaterdag 1 september extra geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Samenwerking met Bibliotheek Oss
In de bibliotheek Oss is vanaf dinsdag 28 augustus een speciale tentoonstelling te zien rondom het 50-jarig bestaan van De Lievekamp. Met brochures, foto’s en persoonlijke verhalen wordt teruggeblikt op 50 jaar Lievekamp. Burgemeester Buijs, Guido Weijers, Huub Stapel, Ted de Braak en vele anderen hebben hun herinneringen aan De Lievekamp op papier gezet.
Tijdens het jubileumweekend is de Bibliotheek geopend met een aansluitend programma.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15425