Datum plaatsing: 24 augustus 2018

Julianaplein weer gedeeltelijk in gebruik genomen's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Wethouder Ufuk Kahya neemt een kijkje bij het JulianpleinWethouder Ufuk Kahya neemt een kijkje bij het Julianplein
Vanaf vrijdag namiddag 24 augustus kunnen autoís en fietsen weer gebruik maken van een gedeelte van het vernieuwde Julianaplein. De rotonde op het plein is omgebouwd tot een nieuwe ovonde.

Ook de kruising Colvenierstraat-Oranje Nassaulaan is klaar. Het busstation en de parkeergarages aan het Stationsplein zijn weer bereikbaar. Tijdens deze werkzaamheden hebben we ook nieuwe riolering aangelegd en de openbare verlichting aangepast.

Reconstructie binnenstadsring
Het vernieuwen van het Julianaplein is onderdeel van de reconstructie van de binnenstadsring. Deze loopt langs de Hekellaan, de Zuid-Willemsvaart, het Emmaplein, het Julianaplein, het Willemsplein, de Parklaan en de Zuidwal. We richten de wegen rond de binnenstad later in als 30-km zone. Met een 30 kilometerzone zorgen we voor een autoluwe binnenstad, meer veiligheid in het verkeer, betere luchtkwaliteit en een meer leefbare binnenstad.

Werkzaamheden fietspad en Parallelweg
Het fietspad en de Parallelweg aan de zijde van de Capucijnenlaan zijn klaar. Er wordt nog gewerkt aan de Parallelweg aan de oneven zijde van het Julianaplein. Dit is aan de kant van het station. Deze werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 7 september klaar.

Start fase 2: Capucijnenlaan
Op maandag 27 augustus starten we met de werkzaamheden aan de Capucijnenlaan. We vervangen hier de riolering en bestraten de rijbaan opnieuw. Deze werkzaamheden duren 4 weken. De panden aan de Capucijnenlaan zijn dan gedeeltelijk bereikbaar met de auto. Uiteraard zijn deze panden wel te voet te bereiken. We maken een tijdelijke doorsteek ter hoogte van de bushalte aan de Koningsweg. Daarmee houden we de Does de Willeboissingel goed bereikbaar voor autoís.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12707