Datum plaatsing: 30 augustus 2018

Criminelen halen uw auto van het slot


Criminelen halen uw auto van het slot


Empel ('s Hertogenbosch): Op woensdag 29 augustus kreeg een melder (woonachtig op de Valeriaan) de melding op zijn telefoon dat zijn auto was ontgrendeld. Hierop ging hij meteen bij zijn auto kijken, trof de auto van het slot, maar geen personen in de omgeving.

Waarschijnlijk heeft iemand zijn auto van afstand ontgrendeld.
Gelukkig is er nog geen schade aan zijn voertuig.

De politie tipt autobezitters met een ‘slimme’ autosleutel hun ‘keyless entry’ te laten deactiveren zodat auto-inbrekers hier geen misbruik van kunnen maken. De kans op auto-inbraak wordt zo een stuk kleiner. Steeds meer auto’s hebben een “slimme” autosleutel met een zogenaamde ‘keyless entry’ of een variant daarvan. Daardoor gaat uw auto automatisch open als u in de buurt komt. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te vangen, terwijl de sleutel bij u binnen hangt. Daarna kunnen ze binnen een paar minuten hun slag slaan. Autodealers kunnen dit signaal relatief eenvoudig deactiveren, waardoor de kans op diefstal kleiner wordt.

Criminelen gebruiken steeds vaker deze methode waarbij de auto zonder braak van afstand wordt geopend. U kunt dit verder helpen voorkomen door te zorgen dat een autosleutel niet aan de straatzijde van in uw woning ligt. Helemaal safe bent u als u er voor zorgt dat uw sleutel in een ijzeren bakje zit zodat dit de straling van buitenaf kan voorkomen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23853