Datum plaatsing: 04 september 2018

Spektakel verwacht bij Taptoe Nuland


Spektakel verwacht bij Taptoe Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): Al veertig jaar lang organiseert Harmonie Union één keer in de vijf jaar een taptoe op het Kerkplein van Nuland. De voorbereidingen voor de achtste editie zijn inmiddels in volle gang.

Dit keer belooft het op zaterdagavond 15 september weer een indrukwekkend spektakel te worden. Op deze avond krijgt het publiek een verrassend programma aangeboden met deelname van Showkorps de Bazuin uit Leerdam, Gemert Firebrigade Pipes & Drums, Showkorps Exempel uit Empel en Jong Exempel uit Empel. Tot slot treedt ook Harmonie Union op met haar orkest, slag-werkgroep en met de majorettes, die voor de gelegenheid samen met de majorettes van Fanfare WIK uit Geffen een spetterende show zullen neerzetten. Leden van het gilde St. Antonius Abt zullen de harmonie ondersteunen bij de organisatie van deze veelbelovende avond.

Met de bezoekende korpsen wordt het publiek korpsen voorgeschoteld die zich kunnen meten met de absolute wereldtop getuige hun uitmuntende presentaties tijdens het Wereld Muziek Con-cours in Kerkrade. Tijdens het laatste concours in 2017 hebben daar de showkorpsen de Bazuin en Exempel beiden een eerste plaats behaald. Harmonie Union verwacht dan ook een bijzonder mooie voorstelling van deze verenigingen. Zelf zal zij hieraan bijdragen met onder andere een bij-zondere samenwerking met de Gemert Firebrigade Pipes & Drums. Samen met de pipers (doedelzakspelers) zal Harmonie Union het nummer ‘Highland Cathedral’ met typisch Schotse invloeden ten gehore gaan brengen.

De deelnemende verenigingen zullen vanuit diverse hoeken van Nuland hun opwachting maken. Tijdens het voorprogramma dat om 20.15 uur van start gaat, marcheren zij allen richting het Kerk-plein om zich daar één voor één te presenteren. Daarna zal om 21.00 uur de Taptoe van start gaan met het herkenbare Taptoesignaal.

Voor bezoekers zijn er rondom het Kerkplein zowel staanplaatsen als zitplaatsen op de tribune. Voor een zitplaats is het verstandig van te voren een kaartje te kopen. Deze kosten €15,- per stuk en kunnen via onze website (www.harmonieunion.nl) of bij Albert Heijn Nuland gekocht worden. De entree voor de staanplaatsen is €3,- en hiervoor hoeven vooraf geen kaarten gekocht te worden. Dit kan ter plekke.

Zoals trouwe bezoekers van Union gewend zijn, zal er weer sprake zijn van een perfecte organisatie met voldoende tribunes, een mooie lichtshow en een boeiend programma met als stralend middelpunt de Nulandse parochiekerk. Wij hopen u dan ook te zien op zaterdagavond 15 september, om 20.00 uur op het Kerkplein.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25110