Datum plaatsing: 05 september 2018

Frank van der Doelen winnaar teamgoud op WK Mennen


Frank van der Doelen winnaar teamgoud op WK Mennen


Nuland ('s Hertogenbosch): Tijdens de Wereldkampioenschappen Mennen, welke zijn gehouden van don-derdag 30 augustus t/m zondag 2 september bij Paardensportcentrum De Peel-bergen in Kronenberg, behaalde Frank van der Doelen individueel een 4e prijs en teamgoud met het Nederlandse team.

Op maandag zijn Frank en Netje van der Doelen met hun zoon Niels, verge-zeld door Peter van Marjon Coppens, al vertrokken naar Paardensportcentrum De Peelbergen. Op dinsdag was de opening in het nabijgelegen Toverland en op woensdag vond de keuring plaats van de paarden.
Op donderdag begon de wedstrijd met dressuur. Frank reed met het paard Ster-re, een 12-jarige merrie, die hij mag rijden van Jan Moonen, een goede dres-suurproef met 52.65 punten, waar hij super blij mee was. In het klassement stond hij toen op een 10e plaats, dit had niemand verwacht.
Op vrijdag hadden hun een rustdag, want met 82 deelnemers kan niet iedereen op dezelfde dag rijden. Deze dag werd gebruikt om het parcours voor de mara-thon te verkennen, welke op zaterdag is verreden. Hier behaalde hij een super prestatie en werd 5e. Hiermee kwam hij in het totaalklassement ook op een 5e plaats.
Op zondag de vaardigheid, waarbij een parcours afgelegd moest worden van 20 poortjes, met wel 30 doorgangen, met aan weerszijden een pion met bal erop, zodat er wel 60 ballen af zouden kunnen vallen. Frank hield de lei hele-maal schoon en kwam in een tijd van 178.82 seconden binnen, waarbij maxi-maal 180 seconden zijn toegestaan. Per afgeworpen bal krijgt men 3 strafpun-ten en bij tijdsoverschrijding komen er nog strafpunten bij. Frank begon bij de vaardigheid met een totaal aantal punten van 144,01. Omdat hij geen bal eraf had gereden en binnen de tijd was gefinisht, was dit meteen zijn eindscore.
De startvolgorde was in omgekeerde volgorde van het tussenklassement, dus die 4 die nog moesten starten na hem, konden hem verbeteren, maar bij een klein foutje ook Frank voor moeten laten gaan.
Bij 1 combinatie vielen 2 ballen, zodat Frank opschoof van de 5e naar de 4e plaats, met maar 0,01 punt verschil met nummer 3. Net geen podiumplaats, maar een zeer verdienstelijk resultaat. Zeker gezien dat het een wereldkampi-oenschap was en maar liefst 82 deelnemers meededen aan de rubriek enkel-span.

Frank reed niet alleen individueel mee, maar zat ook in het Landenteam van Nederland. Samen met Saskia Siebers, die 2e was geworden en Eline Houter-man, veroverde Nederland het goud op het WK mennen enkelspan.
Een zeer knappe prestatie van het totale team Van der Doelen.

Bij de marathon was Peter Coppens zijn groom en bij de andere onderdelen zat zijn vrouw Netje mee op de kar. Marjon Coppens, de vrouw van Peter, zorgde steeds voor het eten. En zoon Niels van der Doelen maakte het team compleet.

Het was een onvergetelijke week, met vooral heel veel fans tijdens de wed-strijddagen. Mooi om te zien hoeveel familie, vrienden en paardenmensen met hun meeleefden.

Het was een hele mooie wedstrijd op De Peelbergen. Een schitterende accom-modatie, waar behalve het wereldkampioenschap mennen ook nog een springwedstrijd werd verreden en het Benelux kampioenschap houtzagen werd gehouden.

Rij- en Menvereniging De Paardenvriend Nuland.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11751