Datum plaatsing: 05 september 2018 - Laatst gewijzigd: 05-09-2018 13:48:31

20 sociale huurwoningen aan het Vijfeiken in Heesch


20 sociale huurwoningen aan het Vijfeiken in Heesch


Heesch (Bernheze): Op 5 september tekenden BrabantWonen en MullerBouw de koop- en aanneem overeenkomst voor 20 sociale huurwoningen aan Het Vijfeiken in Heesch. Het bouwplan omvat 14 levensloopbestendige woningen en 6 eengezinswoningen. Als de woningen gereed zijn, neemt BrabantWonen de woningen turn-key af van ontwikkelcombinatie Wagemakers/MullerBouw.

De 14 levensloopbestendige woningen aan Het Vijfeiken hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de eerste verdieping. De 6 eengezinswoningen aan de Kerkstraat bestaan uit twee lagen met een kap. Deze zijn identiek aan de woningen die BrabantWonen eerder bouwde in de Erven in Heesch.

De woningen worden energiezuinig gebouwd. Zij krijgen geen gasaansluiting meer, alle installaties werken elektrisch en de woningen zijn voorzien van zonnepanelen.

Het is de bedoeling in het vierde kwartaal van 2018 met de bouw te starten. De oplevering wordt verwacht in 2019.

De centraal in Heesch gelegen inbreidingslocatie werd eerder dit jaar door de gemeente Bernheze bestemd voor sociale woningbouw. Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Bernheze. BrabantWonen heeft met gemeente Bernheze afgesproken om voor 2021 120 extra sociale huurwoningen te bouwen. Twintig daarvan komen op deze locatie in Het Vijfeiken, de overige komen aan De Erven in Heesch.

Meer informatie over het project: www.brabantwonen.nl/hetvijfeiken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26104