Datum plaatsing: 05 september 2018

Enkele praktische veranderingen Julianaplein's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Om de verkeerssituatie beter te maken, hebben we een paar praktische zaken veranderd op het Julianaplein. We verplaatsten verkeersborden, brachten extra markeringen aan en haalden het hekje ter hoogte van de parallelweg weg. Hiermee zorgen we voor beter zicht voor weggebruikers die vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan oprijden. En voor een betere doorgang voor de bussen.

Eerste ervaringen uit de praktijk
We hebben bij het maken van het plan voor het Julianaplein samengewerkt met onder meer Arriva. Afgelopen week hebben we de eerste ervaringen uit de praktijk beoordeeld. En samen met Arriva een proefrit met de bus gemaakt. Dit leverde enkele praktische aanpassingen op die we in goed overleg met Arriva hebben uitgevoerd.

Door het verplaatsen van een verkeersbord ter hoogte van de Colvenierstraat en op de Ovonde, verbeteren we de doorgang aanzienlijk. Vorige week hebben we het hekwerk tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan al weggehaald. Nu heeft de weggebruiker beter zicht als hij vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan oprijdt. Aanvullend plaatsen we hier nog een stopstreep en een stopbord. We wijzen weggebruikers daarmee er extra op te stoppen voordat ze de hoofdrijbaan oprijden.

Fietspaden
Komende maandag en dinsdag (11 en 12 september) asfalteert de aannemer de fietspaden parallel aan de Ovonde. Na dinsdag kunnen fietsers hiervan gebruik maken. Eind september is ook de Capcijnenlaan klaar. We leggen daar nieuwe trottoirs en maken nieuwe parkeervakken. De aannemer levert het hele Julianplein begin oktober 2018 op. Daarna komen er nog bomen (plantseizoen) en groen op de Ovonde.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15087