Datum plaatsing: 06 september 2018

Eerste sociale huurappartementen in de Lanen geopend


Eerste sociale huurappartementen in de Lanen geopend


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op woensdag 5 september is appartementencomplex Mimosa in De Lanen geopend. De 21 appartemen-ten van woningcorporatie Zayaz zijn de eerste sociale huurwoningen in De Lanen. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een balkon of terras en een individuele berging.

Opening voor nieuwe bewoners
In een feesttent bij het complex werden de nieuwe bewoners welkom geheten door Roy Geers (wethouder Wonen) en Mohamed Acharki (bestuurder van Zayaz). Daarna was er tijd om een drankje te drinken met de nieuwe buren.

Prachtige ligging
De woningen liggen bij het water aan De Groote Wielenplas en zijn omringd door open polderlandschap-pen en het Kanaalpark bij het MŠximakanaal. Het gebied ligt tussen de Maas (in het noorden) en De Groo-te Wielenplas in. De Lanen wordt de groenste woonbuurt in De Groote Wielen, op loopafstand van de uiterwaarden van rivier de Maas.

De druk op de woningmarkt in ís-Hertogenbosch blijft groot
Er is een lange wachttijd voor sociale huurwoningen en er is een tekort aan woningen in het middenseg-ment. Door de aantrekkende economie zit de bouwproductie in de lift, maar daardoor stijgen ook de hui-zenprijzen. Voldoende woningen toevoegen aan de sociale woningvoorraad nu en in de toekomst is de opgave voor Zayaz. Daarover maakten gemeente ís-Hertogenbosch, de Bossche corporaties en het Ste-delijk Huurders Platform (SHP) afspraken in het Sociaal Woonakkoord. Hierbij kijken ze naar verschillende woonvormen: nieuwbouw, tijdelijke woningen en de transformatie van gebouwen met een andere functie naar woningen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27127