Datum plaatsing: 06 september 2018

Start controle hondenbelasting's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Onze controleurs bellen bij inwoners van ’s-Hertogenbosch aan om na te gaan of er een hond aanwezig is. Dit doen zij voor de hondenbelasting.

Waarom een controle?
Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren wij regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Wie voert de controles uit?
De controles worden gedaan door medewerkers van het bedrijf ATMP. Ze kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Boete
Merkt de controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is € 81,12 en komt boven op de te betalen belasting.

Iedere houder van een hond betaalt belasting. Dus ook als u een hond op proef hebt.

Controleur aan de deur gehad, wat nu?
Treft een controleur bij u een hond aan die u niet hebt aangemeld bij de afdeling Belastingen? Dan ontvangt u binnen ongeveer vier weken een brief. Hierin staat dat u voortaan hondenbelasting moet betalen en een boete krijgt. De aanslag hondenbelasting met boete ontvangt u eind december 2018. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet.

Meer informatie
Informatiepagina hondenbelasting op de website van de gemeente of telefonisch via (073) 515 54 75 op werkdagen van 8.30 en 17.00 uur.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14202