Datum plaatsing: 06 september 2018

Succesvolle controleactie bromfietsen


Succesvolle controleactie bromfietsen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Gisteravond vond er een verkeerscontrole plaats nabij het Rivierenplein te 's-Hertogenbosch. Hierbij werden wij ondersteund door collega's uit Uden en door de collega's van Team Verkeer.

Tijdens de controle werden door ons bijna 100 bromfietsen op de rollerbank gezet. 21 bromfietsen kregen een zogenaamde WOK-melding. Wat betekent dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden, voordat deze weer op de openbare weg mag rijden.
Normaal gesproken krijgen deze 21 bestuurders ook standaard een bekeuring voor de te hoge constructiesnelheid. In het kader van onze CAO acties, waar wij onder anderen strijden voor het verlagen van de te hoge roosterdruk, kregen alleen de bestuurders waarvan de constructiesnelheid veel te hoog was ook een bekeuring.

De actie was succesvol. Er werden naast de opgevoerde bromfietsen, ook een aantal bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, rijden met voertuig die een WOK-melding had, gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het rijden en andere verkeersovertredingen.

In n geval namen wij een bromfiets in beslag om te onderzoeken of deze van diefstal afkomstig is. Een andere bestuurder bleek te rijden onder invloed van alcohol en heeft hiervoor een proces verbaal voor gekregen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19479