Datum plaatsing: 17 september 2018

De nieuwe wet op orgaandonatie: wat betekent dat voor u?Heesch (Bernheze): De Donorweek in oktober is inmiddels een begrip in Nederland. Eťn week waarin orgaan- en weefseldonatie in het middelpunt van de belangstelling staat. Maar ook de rest van het jaar houdt deze donatie de (politieke) gemoederen bezig. Voor- en tegenstanders van het nieuwe toestemmingssysteem hebben van zich laten horen. De nieuwe wet houdt in, dat als je niet duidelijk in het donorregister aangeeft dat je geen donor wilt zijn, dat dan wordt aangenomen dat je geen bezwaar hebt tegen orgaandonatie, waarmee je dus Ďautomatischí donor wordt.

Geestelijk verzorger Jack de Groot uit Heesch deed een promotieonderzoek naar besluitvorming van nabestaanden van potentiŽle orgaandonoren: waarom geven mensen wel of geen toestemming tot orgaandonatie als hun geliefde hersendood wordt verklaard? Ook sprak hij met artsen hoe het voor hen is om die vraag te moeten stellen. Naar aanleiding van zijn onderzoek wil hij graag in de Donorweek met belangstellenden in gesprek gaan over de voors en tegens van de nieuwe wet en opheldering bieden over de vragen die leven rond orgaan- en weefseldonatie.

De bijeenkomst vindt plaats in Petrusí Banden kerk van de parochie De Goede Herder (Kerkstraat 2, Heesch) op dinsdag 9 oktober en begint om 20.00 uur. Iedereen die woonachtig is in een van de kerkdorpen Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch is van harte welkom, maar ook anderen die belangstelling hebben voor de verschillende opvattingen over orgaandonatie die een rol spelen binnen de religies en levensbeschouwingen in de Nederlandse samenleving. Voor meer informatie: a.bergsma@parochiedgh.nl of (0412) 451215.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27666