Datum plaatsing: 17 september 2018

Een dag zonder doden op de wegenRegio ('s Hertogenbosch): Woensdag 19 september is het de Europese dag zonder verkeersdoden. Dit is ieder jaar het doel van project EDWARD. Het project startte in 2016 en wordt ondersteund door vele bestuurders uit Europa en partners uit de publieke en private sector. Ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) is n van deze partners.

Deze "Europese dag zonder een verkeersdode" wil alle weggebruikers aanmoedigen hun rijgedrag te overdenken. Onbewust of bewust, bijvoorbeeld door te hard rijden, rijden onder invloed, gebruik van mobieltje tijdens het rijden, gevaarlijk rijgedrag, brengen bestuurders andere weggebruikers in gevaarlijke situaties.

Maar het is niet alleen de 'fout' van bestuurders. Veel fietsers en voetgangers vertonen een voor zichzelf risico verhogend gedrag door de verkeersregels te negeren of gevaarlijk hun 'weg af te snijden'. De partners van Project Edward, zouden graag zien dat alle weggebruikers een moment nadenken, al is het maar een paar minuten, over de gevaren die er op de loer liggen, het gevaar dat zij voor anderen veroorzaken en de wijze waarop zij die risico's en gevaren terug kunnen dringen.
'VVN juicht dit initiatief toe en doet graag mee aan deze dag. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor verkeersveiligheid. Omdat 90% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van weggebruikers kan een moment van overdenking bijdragen aan aanpassing hiervan; aldus Alphons Knuppel, directeur a.i. van Veilig Verkeer Nederland.

Om weggebruikers te laten nadenken over hun weggedrag organiseren de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland regelmatig acties. Vaak gebeurt dit in samenwerking met gemeentes, provincies en politie. Zo ook morgen in Oudenbosch (NB) waarbij we de bestuurders attenderen op gevaarlijk rijgedrag. Er wordt om 15.00 uur een snelheidsmeting gehouden in Oudenbosch aan de Markt in samenwerking met de gemeente en politie. Bestuurders die te hard rijden worden staande gehouden en geattendeerd op hun snelheid zonder hiervoor een boete uit te schrijven. Zo hopen wij dat ze hier over gaan nadenken en de volgende keer hun snelheid aanpassen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21275