Datum plaatsing: 17 september 2018

Kinderboekenweek 2018: ‘Vriendschap’


Kinderboekenweek 2018: ‘Vriendschap’


Oss (Oss): Van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober vindt de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. Het thema van de kinderboekenweek is ‘vriendschap’ onder het motto: Kom erbij! Twaalf dagen lang staat in de Osse bibliotheken alles in het teken van dit thema.

Vriendschappen zijn er in real life, maar tegenwoordig ook steeds meer online. Een groot deel van de sociale contacten van kinderen en jongeren speelt zich online af, via games bijvoorbeeld, maar ook via YouTube. Vloggers vertellen hun verhaal: ze vloggen over gelezen boeken, maken ter plekke een verhaal of geven tips en instructies over games. Een mooie ontwikkeling omdat leesbevordering en mediawijsheid, de twee speerpunten van de bibliotheek, hierin samenkomen.

De bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein besteden van 3 tot en met 14 oktober a.s. uitgebreid aandacht aan het thema vriendschap en maken van de kinderboekenweek een echt boekenfeest.

In de bibliotheek Oss is op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 17.00 uur YouTuber Teun Peters te gast. Hij is bevriend met YouTuber Dylan Haegens en heeft samen met hem ‘De Film van DylanHaegens’ geproduceerd, die op dit moment in de bioscopen draait. Uiteraard spelen beide YouTubers ook in de film mee. Teun Peters vertelt de kinderen alles over vloggen, over hoe hij zelf begonnen is en leert de kinderen hoe je een goede vlog maakt. Vanzelfsprekend deelt hij ook handtekeningen uit. Alle kinderen die graag een Meet en Greet met een echte YouTuber willen, zijn van harte welkom. Mocht het niet lukken om ’s middags naar de bibliotheek te komen? Dan is Teun Peters tussen 17.00 en 17.45 uur ook nog aanwezig bij boekhandel Derijks in Oss om handtekeningen uit te delen.

Daarnaast bieden de bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kinderen de kans om hun beste vriendje of vriendinnetje te laten weten hoe bijzonder hij of zij deze vriendschap vindt door diegene een mooie boodschap en boekentip te geven. De briefjes om de boodschap op te schrijven zijn tijdens de hele kinderboekenweek verkrijgbaar in de vier bibliotheekvestigingen. Alle vriendschapsbriefjes worden opgehangen in de bibliotheek. Als het beste vriendje of vriendinnetje de unieke boodschap vindt, krijgen beide kinderen een vriendschapscadeautje.

De kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om uw kind lid te maken van de bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. En wist u dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?

De toegang voor de activiteiten in de bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein is gratis; vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoss.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28429