Datum plaatsing: 17 september 2018

Clubkampioenschappen Ocean Redding Brigade Rosmalen


Clubkampioenschappen Ocean Redding Brigade Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Dit jaar werden de clubkampioenschappen Ocean van Redding Brigade Rosmalen op zaterdag 15 september in de Groote Wielenplas gehouden. Een plas die goed bekend is bij de leden van de reddingsbrigade, het is namelijk de trainingsplas voor de wekelijkse trainingen die in het hele zomerseizoen worden gehouden. Dit jaar namen 21 fanatieke lifesavers deel aan de clubkampioenschappen.

Ocean is de tak van de lifesaving sport waarbij lifesavers hun krachten meten op het strand en meer (of zee). Alle facetten van een lifesaver wordt met elkaar gemeten; snelheid, kracht en conditie in het water, op het strand, board en ski (een smalle kano die gemaakt is voor de branding in zee). Maar ook reactiesnelheid, kennis van het buitenwater, overzicht, inschattingsvermogen en natuurlijk lifesaving skills.

Om 10:30u klonk het eerste startsignaal op het strandje van De Groote Wielen. Waarna de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen de strijd met elkaar aangingen op de volgende onderdelen; beachsprint, beach flags (soort stoelendans op het strand waarbij de lifesaver begint op zijn buik op het strand), board race, oceanman/woman (een zwaar onderdeel waarbij veel disciplines achter elkaar zijn geplakt tot 1 onderdeel, namelijk zwemmen, rennen, boarden en rennen) en run-swim-run (de naam van het onderdeel zegt het eigenlijk al, de sporters moeten dan rennen, zwemmen en rennen).

Gedurende de dag konden het publiek genieten van super spannende races met soms maar een neuslengte verschil bij de finish. Aan het einde van de dag werden de punten die de lifesavers bij elkaar hadden gesprokkeld bij elkaar geteld en konden we in iedere leeftijdscategorie de clubkampioen feliciteren met hun fel begeerde titel: Clubkampioen Ocean 2018.

Het was een gezellige, sportieve dag, met een fijne nazomer zon.

De Clubkampioenen Ocean van 2018 zijn:

E meisjes: D meisjes: C meisjes:
Jana Oomen Malaika van Helvoort Indy van Pinksteren

D jongens: C Jongens:
Dennis Oomen DaniŽl Scholten

B meisjes:
Kunera Wessels
B jongens:
Rick Schellekens

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12532