Datum plaatsing: 20 september 2018 - Laatst gewijzigd: 20-09-2018 11:44:40

Dramatisch bakfietsongeval kost 4 kinderen dagverblijf het levenOss (Oss): 4 kinderen zijn omgekomen toen een trein bij station Oss-west in botsing kwam met een bakfiets van een kinderdagverblijf. Een vijfde kind en de volwassen begeleider zijn zwaar gewond geraakt.

ProRail spreekt van een inktzwarte dag. ,,Dit is echt heel erg verschrikkelijk'', aldus een woordvoerder. Het spoorbedrijf gaat, zoals bij ieder ongeluk, onderzoeken wat er precies is misgegaan. Het ongeval gebeurde bij een bewaakte overgang.

De kinderen zaten op kinderdagopvang Okido, aan de Obrechtstraat. Hevig ontdane ouders en medewerkers worden daar opgevangen door de politie.

Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. De politie probeert dat onder andere te onderzoeken door met een politiehelikopter vanuit de lucht beelden te maken van de plaats van het ongeluk.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ‘Wij zijn vanochtend geschrokken van het ongeluk op het spoor met een bakfiets met kinderen. Er zijn slachtoffers gevallen. Dit raakt ons allemaal. We zijn enorm van slag. Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen.’

In wijkcentrum de Hille (Looveltlaan 25) is een opvangcentrum ingericht. Hier kunnen direct betrokkenen en familie terecht. Alle andere mensen die iets gezien hebben, kunnen terecht bij sportzaal Ussenstelt, Looveltlaan 54.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23100