Datum plaatsing: 06 oktober 2018

Jan Heinsstraat in Den Bosch schuift aan bij Buurttafel


Jan Heinsstraat in Den Bosch schuift aan bij Buurttafel


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Jan Heinsstraat in Den Bosch werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Mynke Warnik won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De buurt dichter bij elkaar
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Jan Heinsstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 4 oktober, de straat in. Bewoonster Mynke Warnik zou graag haar buurt van de eigen straat en het tegenovergelegen Water-en Vuurplein bij elkaar willen brengen met de Buurttafel. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek (april 2017) dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten*. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28276