Datum plaatsing: 06 oktober 2018

Vier toptrainers tijdens SuperCross Brabant


Vier toptrainers tijdens SuperCross Brabant


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Autotron Rosmalen zal eind december een volledige metamorfose ondergaan. Ruim 1.500 kuub hoogwaardige droge klei wordt zorgvuldig geboetseerd tot een zeer uitdagend en afwisselend circuit, waarbij creatieve bochten, wasborden en springheuvels elkaar opvolgen. Het hebben van een tunnel voor de rijders geeft het circuit van SuperCross Brabant zijn eigen gezicht. Dit circuit moet door de sport optimaal worden gebruikt en hiervoor worden diverse mogelijkheden geboden.

Het weekend van 22 en 23 december kan al aan het circuit geproefd worden met de begeleide trainingen en/of de vrije trainingssessies. Niet minder dan 4 grootheden uit de motorsport zullen deze dagen mede verzorgen.

Op zaterdag 22 december zal de 27-jarige, ongeveer op zijn motor geboren, Mark Boot het trainersfluitje in handen hebben. Hij is evenals zijn collega KNMV MT2 trainer en doorliep ook de FIM Academy A en B. Deze 2-voudig Belgisch kampioen Inters is absoluut bekend met de topsport en vormt een gouden duo met onze tweede toptrainer Frank Rottier. Deze gediplomeerde KNMV trainer MT2 én MXGP (cursus A en B) ruikt naar motorcross en leeft voor motorcross, kortom Frank ís motorcross. De 41 jarige, in Wemeldinge woonachtige, Zeeuw is ruim 20 jaar actief als wedstrijdleider en sportcommissaris op vele nationale en internationale wedstrijden en heeft mede daardoor zijn 14-jarige wedstrijd carrière omgezet naar actieve hobbysport.

Jeffrey Meurs en Erwin Robins zullen zich op zondag 23 december volledig focussen op de vaardigheden van de motorcross en jou de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Jeffrey is met 11 jaar supercross-ervaring een echte supercross-rijder met o.a. podiumplaats bij SX2 in Zuidbroek en daarnaast een topresultaat bij EK Supercross. Ook is hij gekwalificeerd voor een nightshow van het AMA Supercross Kampioenschap. Daarnaast werd hij in 2010 Nederlands Kampioen MX2. De 28-jarige “No Meurssie” is gebrand om jou op een enthousiaste en boeiende manier te begeleiden en van de beste tips te voorzien. Ook Erwin Robins is geen onbekende. Vele coureurs komen uit de leerschool van deze sympathieke Brabander. De meervoudig Nederlands Kampioen heeft de diploma’s MT2 en MT3 op zak en is het trainen van jeugd en ervaren rijders met de paplepel ingegeven.

Op beide dagen zijn sessies ingepland voor begeleide- én vrije trainingen. Bij de begeleide trainingen wordt in drie blokken van 30 minuten de praktijk bijgebracht. Met een gezonde hap achter de kiezen kan tevens nog worden deelgenomen aan een workshop motortechniek en houding en balans op de motor worden gevolgd. De hal ExpoDome van Autotron Rosmalen leent zich uitstekend voor deze activiteiten.

En dat Brabant iedereen welkom heet laten ze blijken door de enorm mooie inschrijfgelden, die absoluut in de lijn van de sport zijn opgesteld.

Begeleide training kost € 50,00 (inclusief een cateringwaardebon)

Vrije training kost € 40,00

Bij zijn is meemaken!

Inschrijven kan via www.supercrossbrabant.nl/inschrijven/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15105