Datum plaatsing: 06 oktober 2018

Voorlopig geen uitbreiding Arboretum GeffenGeffen (Oss): Hoewel gemeente Oss in een vergevorderd stadium is m.b.t. de onderhandelingen met verschillende partijen, komt de toezegging voor terreinuitbreiding van het Arboretum voor de aankomende Boomplantdag te laat.De boomplantdag op het Arboretum komt zodoende te vervallen. De vrijwilligersdag die -als gebruikelijk 1 dag voor de Boomplantdag- gepland staat op 17 november zal gewoon doorgaan. "Er is altijd wel werk op het Arboretum, dus we pakken gewoon weer door", zegt Peters kordaat.

Een moment van teleurstelling voor bestuur, vrijwilligers, maar bovenal de boomplanters. Voorzitter Harry Peters vertelt: "We hebben gehoopt tijdig te kunnen beginnen met de inrichting van een nieuw stuk terrein. Dit is helaas niet gelukt. Een Boomplantdag vergt nou eenmaal een goede voorbereiding en we werken met allemaal vrijwilligers. Maar we blijven positief en focussen ons op de volgende Boomplantdag, die ingepland staat op zondag 17 februari 2019."

Vanuit gemeente Oss heeft men laten weten het zeer spijtig te vinden dat de definitieve toezegging nog op zich laat wachten, maar zij heeft goede hoop op niet al te lange termijn een positief bericht te kunnen geven.

"Naast de Boomplantdag zijn we bezig met de voorbereidingen voor het Midwinterfeest op 21 december op het Arboretum", eindigt hij zijn verhaal en er verschijnt een geheimzinnige glimlach. "Wordt vervolgd".


Voor meer informatie www.arboretumgeffen.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26894