Datum plaatsing: 07 oktober 2018

Pastoor Robert van Aken weg uit Rosmalen


Pastoor Robert van Aken weg uit Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Bisschop Gerard De Korte van ís-Hertogenbosch heeft besloten tot een verandering van zijn herders in verschillende parochies in het bisdom. Een aantal priesters en kapelaans gaat in de komende jaren in een nieuwe parochie aan de slag, om zo samen met de plaatselijke gemeenschap verder te werken aan de toekomst. Ook voor onze pastorale eenheid zal dit ingrijpende gevolgen hebben: wij moeten twee van onze zeer gewaardeerde pastores gaan missen.
Plebaan Geertjan van Rossem is gevraagd per 1 februari te starten in de prachtige basiliek in Boxtel als pastoor van de parochie Heilig Hart. Pastor Robert van Aken is gevraagd op dezelfde datum te starten als pastoor van de Heilige Oda-parochie Sint Oedenrode, de grootste parochie van Nederland. Beiden hebben ingestemd met het verzoek en gaan daarmee een grote nieuwe pastorale verantwoordelijkheid tegemoet.
Op dezelfde dag ontvangen wij twee nieuwe pastores in ons midden. Vincent Blom pr., nu pastoor in Sint Oedenrode, wordt plebaan van de Sint Jan, terwijl Herman Schaepman pr., nu kapelaan in de heilige Petrusparochie te Uden, van start gaat in de parochie H. Maria. Vincent Blom zal de pastoor van de gehele pastorale eenheid worden, en Herman Schaepman wordt kapelaan naast kapelaan Gideon van Meeteren, pastor Piet de Jong, emeritus-pastor Ad van Wezel, diaken Vladimir Palte en pastoraal werker Maarten Jansen; daarmee is ons pastorale team weer compleet.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28070