Datum plaatsing: 10 november 2018

Vincent dn Uurste Prins van t Waoterrijk


Vincent dn Uurste Prins van t Waoterrijk


Nuland ('s Hertogenbosch): Prins Vincent dn Uurste zit in t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019, dat in het teken zal staan van het motto: Wij pakken uit!

Gisteren tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Vincent Kerkhof aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Kerkhof (44), getrouwd met Hanneke en vader van Quinty, Lynn en Joey, is in het dagelijks leven CAD-tekenaar en eigenaar van KCS Nuland. Zijn beste kameraad Jan Willem Smits (44), installatie-monteur, getrouwd met Mariska en vader van Amber, Jasper en Sander, zal hem als zijn Adjudant assisteren.
Prins en Adjudant zijn kameraden sinds zolang ze zich kunnen herinneren. Dat kan ook bijna niet anders want ze zijn geboren op naast elkaar gelegen adressen in de Nulandse Raadhuisstraat. Samen hebben ze altijd als DJ gedraaid en al vanaf hun jonge jaren zijn ze beide lid van carnavalsclub De Stroihpkes, waarmee ze elk jaar meedoen aan de Waoterrijkse Optocht. Ze zijn dan ook bekende gezichten in t Droogdok, de Waoterrijkse bouwhal voor carnavalswagens. Het carnavalsvirus hebben ze ook al weer doorgegeven aan de volgende generatie, want hun kinderen zijn enthousiaste optochtdeelnemers en ook leverden ze beiden al twee Jeugdraadleden.
Zowel dn Hoogheid, als zijn Adjudant houden van fietsen en zijn actief als leider bij Nulandia. Verder is de Prins ook nog een enthousiast tennisser en darter bij Gas Erop! En op zijn tijd drinken ze natuurlijk ook graag gezellig een pilske met vrienden.
De nieuwe roergangers kunnen niet wachten om van start te gaan: Het is een eer om dit prachtige ambt te mogen vervullen. Samen met de CO gaan wij uitpakken om er ook dit jaar met alle Waoterrijkers weer een prachtige carnaval van te maken!

Het talrijk aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid reeds geprikkeld met een 11-tal hints, die door middel van posters en social media in t Waoterrijk waren verspreid. Gedurende de avond werd er dan ook nog flink gegist wie de volgende Hoogheid van t Waoterrijk zou worden. Om klokslag elf over elf kwam aan alle speculatie een eind toen Kerkhof als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met muziek van De Vier Viltjes, DJ Stan en Hofkapel De Waoterbloazers.

Iedereen is van harte welkom op zondag 11 november Op dn borrel b de Prins, van 14:00 tot 18.00 uur in De Meent, om de nieuwe heersers met hun benoeming te feliciteren. Het uurste rundje is van de Prins en de eerste bezoekers ontvangen van hem een fraai thema gadget.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12810