Datum plaatsing: 29 januari 2019

Dit zijn de 4 zwakste plekken van je huis


Dit zijn de 4 zwakste plekken van je huis


Regio ('s Hertogenbosch): Wil je woninginbraak voorkomen, dan is het belangrijk dat je de zwakke plekken van je huis kent. Je kunt er dan namelijk alles aan doen om je huis zo goed mogelijk te beveiligen. En ook belangrijk: een inboedelverzekering afsluiten om je kostbare spullen te verzekeren.

Woninginbraak voorkomen? Ken de zwakste plekken van je huis

1. De achterdeur
Volgens de stichting Nederlandse Inbraakpreventie Weken (NIPW) is 88,1% van de Nederlandse achterdeuren slecht beveiligd. Vaak hebben inbrekers niet meer dan een schroevendraaier en tang nodig om de deur te forceren. Logisch dat ze vaak binnen 3 minuten via de achterdeur binnen zijn. Wil je inbrekers op afstand houden? Investeer dan in een inbraakstrip, anti-cilindertrekbeslag en goede sensorverlichting voor in de tuin.

2. Het wc-raampje
Inbrekers kunnen zich door de kleinste raampjes wurmen. Zoals een kelderraampje of wc-raampje. Veel mensen vergeten deze ramen dicht te doen of te vergrendelen. Het is daarom slim om een speciale barrièrestang te kopen. Met zo’n stang maak je het voor inbrekers bijna onmogelijk om binnen te komen. Zorg ook dat het kleine raampje boven een deur of raam, het bovenlicht, goed vergrendeld is. Anders klauteren inbrekers zo naar binnen via een ladder of vuilnisbak.

3. De voordeur
Eén van de meest gebruikte inbraaktechnieken is binnensluipen. Vaak is dat voor inbrekers een makkie, omdat de deur gewoon openstaat of de sleutel nog aan de binnenkant van het slot zit. Met een stuk ijzerdraad of een kledinghanger kunnen ze het slot dan zo opendraaien via de brievenbus. Een hele goede reden om de deur altijd op het nachtslot te doen. Ook overdag.

4. De ramen op de benedenverdieping
Inbrekers gebruiken vaak een koevoet of schroevendraaier om de ramen op de benedenverdieping te openen. Volgens stichting Nationale Inbraakpreventie Weken hebben ze in 60% van gevallen niet eens gereedschap nodig, omdat het raam op een kiertje staat. Naast de ramen altijd sluiten voordat je weggaat, is het verstandig om raamsloten te kopen. Een raamuitzetter is ook ideaal. Hiermee kun je het raam wel openzetten, maar inbrekers kunnen niet binnenkomen.

Zo belangrijk is een inboedelverzekering
Je kunt je huis nog zo goed beveiligen, toch heb je nooit de garantie dat inbrekers je huis overslaan. Daarom is het slim om een inboedelverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je inboedel goed verzekerd is in geval van schade, verlies of diefstal. Benieuwd wat zo’n verzekering per maand kost? Bereken hier de premie voor een inboedelverzekering bij InShared.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23120