Datum plaatsing: 31 januari 2019

Burgemeester Pommer sluit drugspand in Berlicum


Burgemeester Pommer sluit drugspand in Berlicum


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Burgemeester Pommer heeft een bedrijfspand aan de Braakven in Berlicum gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Hiermee kwamen zowel de openbare orde als de volksgezondheid in het gedrang.

Tijdens een doorzoeking van de politie op 5 december 2018 is in het pand een hennepkwekerij aangetroffen. Bovendien is geconstateerd dat de elektriciteit middels een omlegging in de meterkast illegaal werd verkregen.

Niet getolereerd
Met de sluiting van de woning wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Sint-Michielsgestel hennepkwekerijen of andere illegale drugsgerelateerde activiteiten niet worden getolereerd. Bij een overtreding van de Opiumwet worden de daders strafrechtelijk aangepakt. Het beŽindigen of het opheffen van de illegale verkooppunten wordt daarmee niet bereikt. Op grond van artikel 13b Opiumwet mag de burgemeester daarom een pand sluiten wanneer ergens verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daarvoor aanwezig zijn.

Signaal
Burgemeester Pommer wil met de sluiting van de woning aan de buitenwereld een signaal afgeven dat deze locatie niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt. Ook wil de burgemeester verdere verstoring van het woon- en leefklimaat van Berlicum voorkomen.

Melden is belangrijk!
Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Burgemeester Pommer: ďDeze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde (ondermijnende) criminaliteit. Maar ook de hulp van onze inwoners is van belang. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kunnen zij anoniem een melding doen, wanneer ze ergens een henneplucht ruiken of vermoeden dat er ergens een hennepkwekerij zit.
Daarmee maken we de kernen van Sint-Michielsgestel nog veiliger.Ē

Risico's en schade van hennepkwekerijen
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien vaak op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ook uw hulp is van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties! Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22059