Datum plaatsing: 31 januari 2019

Regionaal uitstapprogramma prostituees


Regionaal uitstapprogramma prostituees


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Voor een sekswerker is het niet makkelijk om voor altijd te stoppen met dit werk. Ervaring leert dat het vaak een lang en moeilijk proces is. Ook weten prostituees vaak niet waar ze aan kunnen kloppen voor de goede hulp.

In de regio Brabant Noordoost gaan we nu aan de slag met RUPS. Dat staat voor Regeling Uitstapprogramma voor Prostituees. De uitvoering ervan doet Maatschappelijke Opvang Den Bosch. Namens de gemeenten uit Noordoost Brabant geven wij ruim €35.000 aanvullende subsidie aan dit project.

De Maatschappelijke Opvang heeft jarenlange ervaring in het bieden van hulp aan sekswerkers. De sekswerker kan samen met een maatschappelijk werker bekijken welke hulp er nodig is.

Wil je gebruik maken van RUPS? Neem dan telefonisch of via de app contact op met 06-13690436. Dit kan ook anoniem. Via de mail zijn we bereikbaar op pmw@modenbosch.nl

Waarom een uitstapprogramma
Ongeveer één op de drie prostituees die ooit stopten, zijn binnen een half jaar weer begonnen met het werk. Dat blijkt uit eerder onderzoek. Om verschillende redenen is uitstappen uit de prostitutie zeer lastig.

Zo is het moeilijk om ander werk te vinden. Ook is het lastig om te wennen aan een nieuw inkomen. Dat is meestal lager terwijl de uitgaven hoger zijn. Dit punt speelt extra wanneer sprake is van schuldenproblematiek. Ook is het sociale leven van een sekswerker vaak verweven met de prostitutiebranche. Terugvallen op familie is niet altijd mogelijk omdat het vaak voorkomt dat familiebanden verslechterd zijn.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid onderschrijft het belang van een landelijk dekkend netwerk van uitstapprogramma’s.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.20068