Datum plaatsing: 11 februari 2019

Criminele jeugdgroep opgepakt


Criminele jeugdgroep opgepakt


Oss (Oss): In januari van dit jaar kwam de politie na onderzoek een criminele jeugdgroep op het spoor. Zij worden verdacht van meerdere criminele activiteiten. Dit varieert van diefstal, heling, voorbereidingshandelingen voor een overal en het bezit van (vuur)wapens. Het gaat om 7 jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Daarnaast werd ook een 47-jarige man aanhouden. Ze zijn allemaal afkomstig uit de omgeving van Oss.

In wisselende samenstelling was deze groep verantwoordelijk voor diverse strafbare feiten. Na goed en uitvoering onderzoek werden ook 7 scooterdiefstallen en een brandstichting aan de groep gelinkt.

De politie kreeg de groep in beeld toen ze twee van hen met een scooter zagen lopen. Bij controle bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. De twee jongeren werden hierop aangehouden voor heling. Tijdens het onderzoek naar de diefstal kwamen meerdere stafbare feiten naar voren. Hierop werd gerechercheerd en breidde het onderzoek zich uit. Meerdere verdachten kwamen in beeld en werden aangehouden. Diverse woningen werden doorzocht en er werden verschillende spullen in beslag genomen, waaronder meerdere mobiele telefoons, bokbeugels en een vuurwapen.

Alle 8 de verdachten zijn inmiddels weer vrij maar blijven nog wel verdachten in de verschillende zaken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22686