Datum plaatsing: 14 februari 2019 - Laatst gewijzigd: 14-02-2019 15:56:30

Verdachte dodelijk schietincident Oss overleden


Verdachte dodelijk schietincident Oss overleden


Oss (Oss): De 59-jarige verdachte van het schietincident in Oss, dat maandag een 43-jarige man uit Oss zijn leven kostte, is donderdag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De familie van het slachtoffer is deze ochtend op de hoogte gesteld van het overlijden van de verdachte.

De man werd maandagmiddag zwaargewond gevonden in een pand aan de Molenweg in Oss. De recherche gaat ervan uit dat hij geprobeerd heeft om zichzelf van het leven te beroven. Hij werd in de loop van maandag als verdachte aangemerkt en lag de afgelopen dagen in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Onderzoek
Het onderzoek naar de toedracht gaat voorlopig verder. Zo wordt bijvoorbeeld nog gesproken met mensen uit de omgeving van de verdachte en het slachtoffer. Ook wacht het rechercheteam op de resultaten van het technisch onderzoek. De recherche kijkt ook uitgebreid naar een zakelijk conflict dat de twee al jarenlang hebben. Recent zijn er bij de politie geen aangiftes binnengekomen die daarmee verband houden. Wel is in 2015 melding gemaakt van een bedreiging die zou zijn geuit door de man die nu in het ziekenhuis is overleden. De melder was de man die maandag om het leven kwam. In een gesprek met de politie gaf hij destijds nadrukkelijk aan geen aangifte te willen doen om de ruzie niet groter te laten worden.

Gesprek
Dinsdag verschenen in de media berichten dat er onlangs twee keer aangifte zou zijn gedaan door het latere slachtoffer of zijn familie in verband met bedreigingen. In de politiesystemen is hier echter niets over terug te vinden. Woensdag is met de familie van het slachtoffer gesproken, onder meer om hierover opheldering te krijgen: Er zijn geen meldingen of aangiftes bij de politie gedaan. Het is een zeer emotionele periode voor de familie en dat begrijpen wij heel erg goed. Wij houden de familie op de hoogte van ontwikkelingen in ons onderzoek, zo laat het rechercheteam weten.

Getuigen
De recherche zoekt nog altijd getuigen die hebben gezien wat er maandagochtend precies is gebeurd op de Anna Bijnsstraat. Rond 7.45 uur waren er veel mensen in de buurt. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie, bijvoorbeeld over de dader of daders. Iedereen die meer weet wordt opgeroepen om contact op te nemen met het rechercheteam op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook: 0800-7000. Onderstaand tipformulier kan uiteraard ook worden gebruikt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21271