Datum plaatsing: 25 februari 2019

Dream4Kids bezorgt Davey droomdagRosmalen ('s Hertogenbosch): Stichting Dream4Kids uit Rosmalen organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Als onderdeel van hun behandeltraject geeft dream4kids deze kinderen een nieuwe start, waardoor ze weer moed en energie krijgen om in de toekomst te geloven. Wist u dat gemiddeld 1 2 kinderen per klas worden mishandeld? Getraumatiseerde kinderen wonen overal, ook in Vught.

Zo ook Davey. Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Davey al veel meegemaakt in zijn korte leventje. Zijn droom is om autocoureur te zijn en heeft op zijn droomdag de eerste stappen in zijn carrire gezet. Op de survivalbaan werden zijn conditie en doorzettingsvermogen getest en in virtual reality werd ook zijn behendigheid gecontroleerd. Wat dit betreft heeft hij zeker bewezen de juiste vaardigheden te hebben om het te maken als echte coureur. Dit heeft hij ook nog mooi kunnen laten zien op de kartbaan, natuurlijk stoer in zijn eigen autocoureurspak.

Dream4Kids
Gemiddeld hebben twee kinderen per klas te maken met een trauma. Dream4Kids helpt deze grote onzichtbare doelgroep in hun behandeltraject en helpt langdurige klachten en ontwikkelingsproblemen voorkomen. Een droomdag doorbreekt de negatieve spiraal waarin getraumatiseerde kinderen zich bevinden en laat hen weer geloven in de toekomst. Wetenschappelijk onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen toont aan dat het lange termijn effect van een droomdag van Dream4Kids heel groot is. Wij willen hierom iedereen die heeft geholpen Davey zijn nieuwe start te geven hiervoor bedanken, met in het bijzonder dank aan het Vughtse initiatief Miles of Pleasure.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27786