Datum plaatsing: 27 februari 2019

Brabantse carnavalsprinsen bijeen tijdens 10e Sleuteldragersborrel


Brabantse carnavalsprinsen bijeen tijdens 10e Sleuteldragersborrel


Regio ('s Hertogenbosch): “Carnaval is het feest van de omkering, van de verbroedering. Het is het feest dat je samen viert”. Met die woorden opende de commissaris van de Koning de jaarlijkse Sleuteldragersborrel, de bijeenkomsten van de prinsen carnaval van Brabant.

Het is de ontvangst van alle Hoogheden die carnavalsrijken vertegenwoordigen die aangesloten zijn bij de Brabantse Carnavalsfederatie. Helemaal exclusief Brabants is die niet meer, ook Mispelgat (Zaltbommel) en Ut Malse Arckeldurp (Ammerzoden) hebben zich aangesloten.

Meer dan 75 prinsen en hun gevolg waren in het provinciehuis aanwezig voor een bijeenkomst waar het carnavalsplezier van afsprong. Wat niet weg nam dat de commissaris ook een serieuze noot had. Carnaval is een feest dat alleen in vrijheid gevierd kan worden. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Brabant bevrijd is en dat er ook in vrijheid gestemd kan worden. 20 maart zijn de verkiezingen van Provinciale Staten en de waterschappen. ‘Kies voor Brabant’ dus en dat werd ook in de carnavalskraker van Huub Hangop nog eens onder de aandacht gebracht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15358