Datum plaatsing: 06 maart 2019

Titusdag, Titusavond en een boekje over Titus bij 95 jaar TBL


Titusdag, Titusavond en een boekje over Titus bij 95 jaar TBL


Regio (Oss): Het Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, viert het 95-jarig bestaan van de school met Titusdag, Titusavond en een boekje over Titus.
Dit schooljaar bestaat het TBL 95 jaar. Dit wordt gevierd met een Titusdag voor de leerlingen op donderdag 14 maart 2019. In plaats van lessen worden er op deze dag drie ronden met in totaal 72 verschillende workshops aangeboden. De dag begint met een officiŽle opening om 08.45 uur en de eerste workshopronde begint dan om 09.00 uur. De dag eindigt om 14.30 uur.
Het aanbod van de workshops is zeer divers. Van koken met groenten tot paardrijden, van film tot een stadswandeling langs de Osse struikelstenen, van een rondleiding met workshop in museum Jan Cunen tot Aikido en van aquagym tot quilten. Een deel van de activiteiten wordt gegeven door de eigen docenten en oud-leerlingen. De meeste workshops worden gehouden in het TBL-gebouw aan de Molenstraat maar een aantal workshops vinden elders plaats zoals in theater De Lievekamp, museum Jan Cunen, de sporthal in Berghem en het zwembad van Oss.
De leerlingen, ruim 1380 in totaal, hebben voor de voorjaarsvakantie zich in kunnen schrijven voor de diverse activiteiten.
Ter gelegenheid van 95 jaar TBL wordt het boekje dat Pieter de Laat, oud-docent levensbeschouwing, geschreven heeft over Titus in een jubileumversie uitgegeven. Het boekje is hiervoor uitgebreid met tekeningen van Titus gemaakt door Marleen van Lanen, illustrator/schrijfster van kinderboeken/beeldend kunstenaar. Marleen is oud-leerling van het TBL. Marleen heeft ook het logo van 95 jaar TBL ontworpen. Verder is deze jubileumuitgave voorzien van een aantal gedichten over Titus, gemaakt ter gelegenheid van de musical ďTitusĒ in 2013. Het boekje wordt uitgereikt aan o.a. leerlingen en personeel.
Tenslotte is er op vrijdag 21 juni de Titusavond met een landelijk bekende oud-leerling als gast. De avond heeft een College Tour-achtige opzet. Naast de gast waarmee een gesprek wordt aangegaan zal er ook ruimte zijn voor optredens. Het programma wordt te zijner tijd gepubliceerd.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29001