Datum plaatsing: 06 maart 2019

WimBoekToe – met Hanneke Hendrix, Judith Maassen en Joris van Casteren's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op donderdag 14 maart vindt alweer de elfde editie van WimBoekToe plaats. De succesvolle talkshow-reeks waarin schrijver en columnist Wim Daniëls op luchtige wijze bekende en minder bekende auteurs voorstelt aan het publiek. Daniëls ontvangt deze keer Hanneke Hendrix, Judith Maassen en Joris van Casteren.

Hanneke Hendrix schrijft hoorspelen, columns (voor tijdschrift &C) en Aswoensdag is haar derde roman. Deze gaat over mantelzorg voor een dementerende moeder met wie ze lange tijd een slechte relatie had, maar ook over ivf en kinderloosheid 'een ongeoorloofd verdriet'. In een tijdsbestek van 17 dagen rond aswoensdag en tussen de levendige passages over carnaval door beschrijft Hendrix hoe de band met haar moeder versterkt terwijl ze zelf de grip op haar eigen relatie en werk kwijt raakt.

De tweede gast van Daniëls is Judith Maassen. Haar boek Het nabestaan van Anna Portier is afwisselend ontroerend, hard en droogkomisch. In korte zinnen met veel zeggingskracht vertelt Judith Maassen over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood.

Verder is Joris van Casteren te gast. Hij schreef het boek Moeders lichaam, het opzienbarende verhaal van Piet van der Molen die zijn overleden moeder 2,5 jaar lang verborgen hield. Joris van Casteren raakte gefascineerd door dit voorval en zocht Piet op. Het boek verscheen op 28 februari, beiden waren de avond voorafgaand te gast bij DWDD.

WimBoekToe
WimBoekToe is een samenwerking van boekhandel Adr. Heinen en BABEL (voorheen Bibliotheek
’s-Hertogenbosch, Muzerije en Bureau Babel). Inloop is vanaf 19.30 uur en het entreeticket kun je aan de bar inwisselen voor een gratis pauzedrankje.

WimBoekToe 14 maart | Babel nr. 74 (voorheen Muzerije) | 20.00 – 22.00 uur | € 12,50 (incl. pauzedrankje)
Meer informatie en kaartverkoop op www.bibliotheekdenbosch.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27320