Datum plaatsing: 06 maart 2019

Zwemmarathon 50 jaar Dommelbaarzen voor MVDW Foundation


Zwemmarathon 50 jaar Dommelbaarzen voor MVDW Foundation


Vught (Vught): Dit jaar bestaan De Dommelbaarzen 50 jaar en dat mag gevierd worden! Naast ons jubileumfeest organiseren we ook een zwemmarathon op 11 en 12 mei a.s. Iedereen die in 2005 geboren is of eerder en een zwemdiploma heeft mag meedoen. We starten om 20.00 uur en eindigen om 08.00 uur. Waar? Bij LACO Feel fit Center in Vught.

Goed doel: MVDW Foundation
Het is de bedoeling dat alle deelnemers sponsorgelden binnen halen die ten goede komen aan de Maarten van de Weijden Foundation. Hoe meer meters je zwemt, des te meer we geld kunnen inzamelen voor kankeronderzoek. Al het geld dat we inzamelen wordt voor de volle 100% besteed aan kankeronderzoek gefinancierd door de Maarten van der Weijden Foundation. De MVDW foundation stelt een online portaal ter beschikking waar de sponsorgelden aangemeld kunnen worden. Zowel recreanten als wedstrijdzwemmers kunnen meedoen. Mogelijk komt Maarten zelf ook nog even langs, maar dat weten we op dit moment nog niet. Zodra dit bekend wordt, laten we het je weten. Jij doet toch ook mee?

Wedstrijdzwemmers
Wedstrijdzwemmers kunnen zich in teamverband opgeven. Een team bestaat uit minimaal 12 personen exclusief 2 reservezwemmers. Het is de bedoeling dat de zwemmers met 4 personen een uur lang 50-meters zwemmen. Dus iedere keer wisselen 4 zwemmers elkaar af. Dit betekent dat de zwemmers ongeveer 4 keer tijdens de gehele periode zwemmen. De marathon wordt op een ludieke manier afgesloten. Uiteraard is het wel praktisch als ieder team begeleiders heeft, dit ook in verband met het banen tellen.

Recreatief
De recreanten kunnen zich zowel in teamverband als individueel opgeven in blokken van 2 uur. Je kunt uit de volgende blokken kiezen: 20.00-22.00 uur; 22.00-00.00 uur; 00.00-02.00 uur; 02.00-04.00 uur; 04.00-06.00 uur en van 06.00-08.00 uur. Tijdens deze 2 uur ben je vrij in het zwemmen van het aantal banen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat de banen geteld worden in verband met het binnen halen van sponsorgelden. Banentellers zullen door De Dommelbaarzen geregeld worden. De organisatie vindt het hiernaast wel fijn als de recreanten naast het zwemmen bereid zijn om tijdens andere blokken mee te helpen als tellers, EHBO-ers, masseurs, etc.

Prijzen
Er zijn tijdens dit evenement prijzen te winnen voor de volgende onderdelen:
-Meest binnengehaald sponsorgeld
-Team met meest gezwommen (kilo)meters

Inschrijven
Teams en individuele zwemmers kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar: secretaris@dommelbaarzen.com. In deze mail moeten de volgende gegevens opgenomen zijn:
-Naam Team
-Aantal deelnemers incl. namen en leeftijden
-Aantal begeleiders incl. EHBO- en BHV-bevoegdheid (geldt voor de teams)
-Verwachting op te halen sponsorgeld
(minimaal €200/teamdeelname; minimaal €15/individuele deelname)
Doe je individueel mee, laat dan weten in welk blok je wilt zwemmen.

Uiteraard hopen we op een grote deelname! Toeschouwers zijn welkom van 20.00 – 00.00 uur en vanaf 07.00 – 08.00 uur. Om 07.30 uur zal bekend gemaakt worden hoeveel geld erop is gehaald voor de MVDW-foundation en zal de prijsuitreiking plaatsvinden met betrekking tot meest binnen gehaald sponsorgeld en meest gezwommen (kilo)meters. Zorg dat je erbij bent!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12708