Datum plaatsing: 11 maart 2019

Gemeente sluit servicepunten Empel, Engelen, Vinkel en NulandNuland ('s Hertogenbosch): Een klein deel van onze dienstverlening verzorgen we nu nog in de dorpshuizen van Empel, Engelen, Vinkel en Nuland. Inwoners kunnen hier op woensdag- of donderdagavond hun reisdocument of rijbewijs ophalen. Die mogelijkheid vervalt na 1 april 2019.

Na 1 april kan je het reisdocument of rijbewijs ophalen in het Stadskantoor of Perron-3. Dat is ook de plek waar je een van die documenten aanvraagt. Een reisdocument kan je ook thuis laten bezorgen. Dat kost €7,45.

Met deze verandering komen we terug op de afspraak van 2017 dat inwoners bij de dorpshuizen terecht kunnen. Dat beseffen we ons. Belangrijke reden om te stoppen, is dat de veiligheid van de medewerkers nu onvoldoende verzekerd is. Datzelfde geldt voor de veiligheid van de documenten. Voor het op orde brengen hiervan is een behoorlijke financiële investering nodig. Eén die niet meer in verhouding staat tot ons toekomstbeeld.

Want vanaf dit jaar verwachten we een substantieel lager aantal aanvragen voor reisdocumenten. Dit omdat de geldigheidsduur van reisdocumenten door de rijksoverheid verlengd is van 5 naar 10 jaar. Half maart willen we een besluit nemen over de noodzakelijke maatregelen als gevolg van dit toekomstbeeld. Hierin blijft het op orde houden van onze service ons uitgangspunt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11992