Datum plaatsing: 06 maart 2019

Extra sociale huurwoningen op tijdelijke locaties's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het college van burgemeester en wethouders heeft vier tijdelijke locaties aangewezen voor de bouw van sociale huurwoningen. Het gaat in totaal om ongeveer 185 woningen, voor een periode van maximaal tien jaar.

De locaties zijn:

De Fuik (de velden van de voormalige voetbalvereniging RKJVV);
Aartshertogenlaan (deel van het grasveld);
De Meerendonk (het parkeerterrein naast Minitopia);
De Vliert (grasveld bij stadion).
De woningcorporaties BrabantWonen en Zayaz dragen zorg voor de bouw en verhuur van de woningen. Het doel is om de bouw nog dit jaar te realiseren. De woningen op de locaties van De Fuik en voormalige Aartshertogenlaan komen als eerste aan de beurt. Locatie de Fuik is tevens in beeld als stadscamping.

Beschikbaarheid
De druk op de woningmarkt is hoog. Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Wethouder Roy Geers: “Eerder hebben we samen met de woningcorporaties en het Stedelijk Huurdersplatform al afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van sociale huurwoningen. We willen de komende jaren in totaal 700 sociale woningen toevoegen aan het aanbod. De bouw van de woningen op tijdelijke locaties maakt daar onderdeel van uit. We moeten alles in het werk stellen om de kans op een sociale huurwoning te vergroten.”

Voor wie?
De woningen op tijdelijke locaties zijn bedoeld voor zowel één- als tweepersoonshuishoudens. Denk bijvoorbeeld aan studenten, starters en mensen die woonruimte zoeken na een echtscheiding of door werk. Daarnaast kijkt woningcorporatie Zayaz ook naar mogelijkheden voor kleine gezinnen.

In 2016 verschenen voor het eerst woningen op tijdelijke locaties. Dat waren rond de 100 sociale huurwoningen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11574